avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract vanzare cumparare cu clauza de intretinere si ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract vanzare cumparare cu clauza de intretinere si uzufruct viager

buna ziua,
Cer sfatul dumneavoastra in următoarea problema:
O matusa a incheiat în anul 1991 un contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere și uzufruct viager, cu sora mea si sotul ei.Sora mea locuieste in Germania și sotul ei a murit în anul 2009. Matușa a cazut la pat din anul 2012 si este ingrijita de mama mea. Legal doar matusa poate modifica acest contract dar ea nu vrea. Sora mea, oricum sta in germania, este de acord sa renunte pentru mama dar baba nu vrea sa modifice contractul. Mama este foarte bolnava si abia mai poate sa o ingrijeasca pe babă.
1. Ce se poate face in acest caz?
2. Având in vedere contractul existent, poate fi baba internata intr-un camin de batrani, inclusiv sa platim cat este necesar pentru ingrijire?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 18:42, 26 Septembrie 2013
Daca mama dvs e bolnava si oricum n-o poate ingriji, de ce vreti sa incheie cu dansa acest contract ?
Ingrijiti-o care cum puteti, iar dupa deces, sora va ramane cu casa, poate va da ceva din ce obtine pe el.
Nu cred ca o puteti interna fara ca ea sa vrea din cauza uzufructului.
Puteti plati pt ingrijire si acum in casa ei, sa fie ingrijita la domiciliu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lămuriri pentru contract vânzare-cumpărare cu clauză de întreținere făcut cu bunica: o putem duce la un centru de îngrijire vârstnici dacă unul dintre copiii ei nu este de acord? iandar iandar Buna seara as dori si eu o informatie.In anul 2000 ieu si sotia mea am facut un contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere intre noi si bunica ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare-cumparare cu drept de uzufruct sau donatie? laurentiadedu laurentiadedu Am o matusa care nu are copii. In urma cu un an i-a murit sotul care are mai multi frati si nepoti.Dumneaei a facut succesiunea dupa sot(avea incheiat un ... (vezi toată discuția)
Se poate rezilia un contract de vanzare cumparare cu clauza de uzufruct viager? simona_andreea simona_andreea buna ziua, as dorii si eu un raspuns in legatura cu o problema legata de un contract de vanzare cumparare cu clauza de uzufruct viager, incheiat intre mine si ... (vezi toată discuția)