Buna ziua,
Va prezint cat pot de sumar situatia noastra si as aprecia raspunsul d-voastra cat mai urgent, deoarece o decizie trebuie luata cat mai urgent.
Acum 6 ani parintii mei au luat in intretinere bunicii(parintii mamei) cu uzufruct viager; mama mai avea o sora dar aceasta, din comoditate a refuzat sa se implice dar nici nu a dat vreo declaratie in acest sens(sincer, cred ca si acum urmareste casa bunicilor) Insa, intre timp a decedat bunica, si acum 4 luni si mama. Deci a ramas tata cu bunicu(mentionez ca nu s-a mai facut nici o modificare la acte, succesiuni sau altceva) Problema este ca cei doi nu se inteleg, tata a facut de curand o depresie si necesita spitalizare psihiatrica, iar bunicul est orb si mai nou senil si nu se paote intretine singur si e pericol pt el.
Urmeaza sa-l internam pe tata, si am vrea si pe bunicu sa-l ducem la un azil. Putem face acest lucru fara sa incalcam vreo clauza de contract? ar trebui sa reziliem contractul ca sa-l primeasca la azil, sau acolo e suficienta pensia?
Ce putem face legal ca sa ii asiguram si bunicului un trai decent la batranete dar nici sa-i lasam cale libera matusii spre averea bunicilor, care nu a venit nici macar in vizita la acetsia, dar isi asteapta "drepturile"?
Va multumesc anticipat
= Prin contractul de intretinere imobilul a fost intabulat pe parintii Dv.iar uzufructul a ramas de bunici.Deci , in patrimoniul acestora nu mai exista dreptul de proprietate asupra imobilului.
= In situatia de forta majora cind tatal Dv. va fi internat iar Dv. nu ii puteti asigura intretinerea bunicului, internarea in azil este cea mai buna solutie.Urmeaza insa sa vedeti daca pensia este indestulatoare si daca nu , va trebui sa completati Dv. costurile.
= Rezolutiunea contractului de intretinere nu poate fi solicitata decit de partile contractante respectiv bunicul sau tatal Dv.Astfel, ceilalti succesibili pot solicita includerea in masa succesorala a altor bunuri( daca sunt) si nu a celor care au fost instrainate prin contractul de intretinere.
Va multumesc foarte frumos pt raspunsul prompt si explicit. Indraznesc cu o alta intrebare care nu stiu daca nu cumva depaseste aria d-voastra de lucru, si totusi....intre timp am aflat suma minima necesara internarii la camin a bunicului, si anume 600ron; pensia bunicului este compusa din pensie de drept(350ron) si pensie de insotitor de (700ron) pot fi luate ambele in calcul de catre institutia de batrani, sau cea de intretinere va fi anulata in momentul in care va fi internat? Intreb pt ca astfel ar fi sau nu o diferenta de achitat. Iar daca bunicul nu vrea sa se interneze, se considera abuz chiar daca il ducem?
Va multumesc frumos,
Multumesc de raspuns, dar poate nu m-am exprimat eu corect, nu imi trebuie mie banii, sau noua, dar as vrea sa stiu daca acei bani se pot redirectiona spre acel azil ca sa nu mai achitam noi diferente.
eu nu m-am exprimat corect. cand am zis ca nu mai beneficiati, nu m-am referit la dvs personal.
acesti bani nu se mai dau daca se interneaza in azil la stat
Alte discuții în legătură
Urgent
mikydutza01
Buna ziua,
Va prezint cat pot de sumar situatia noastra si as aprecia raspunsul d-voastra cat mai urgent, deoarece o decizie trebuie luata cat mai ... (vezi toată discuția)
Contract întreținere
mada.t
Buna seara. Am si eu o intrebare. Am cu bunica mea de 5 ani un contract de intreti ere. Din pacate, cu dansa nu mai pot sa ajung la nici o intelegere si m-am ... (vezi toată discuția)