avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Urgent
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Urgent

Buna ziua,
Va prezint cat pot de sumar situatia noastra si as aprecia raspunsul d-voastra cat mai urgent, deoarece o decizie trebuie luata cat mai urgent.
Acum 6 ani parintii mei au luat in intretinere bunicii(parintii mamei) cu uzufruct viager; mama mai avea o sora dar aceasta, din comoditate a refuzat sa se implice dar nici nu a dat vreo declaratie in acest sens(sincer, cred ca si acum urmareste casa bunicilor) Insa, intre timp a decedat bunica, si acum 4 luni si mama. Deci a ramas tata cu bunicu(mentionez ca nu s-a mai facut nici o modificare la acte, succesiuni sau altceva) Problema este ca cei doi nu se inteleg, tata a facut de curand o depresie si necesita spitalizare psihiatrica, iar bunicul est orb si mai nou senil si nu se paote intretine singur si e pericol pt el.
Urmeaza sa-l internam pe tata, si am vrea si pe bunicu sa-l ducem la un azil. Putem face acest lucru fara sa incalcam vreo clauza de contract? ar trebui sa reziliem contractul ca sa-l primeasca la azil, sau acolo e suficienta pensia?
Ce putem face legal ca sa ii asiguram si bunicului un trai decent la batranete dar nici sa-i lasam cale libera matusii spre averea bunicilor, care nu a venit nici macar in vizita la acetsia, dar isi asteapta "drepturile"?
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 20:31, 16 Noiembrie 2010
va sugerez sa aveti grija de bunicul dvs pana la sfarsit.internarea in azil e o proasta solutie atat juridic cat si moral.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Foarte urgent!!! mikydutza01 mikydutza01 Buna ziua, Va prezint cat pot de sumar situatia noastra si as aprecia raspunsul d-voastra cat mai urgent, deoarece o decizie trebuie luata cat mai ... (vezi toată discuția)
Despre contract vanzare cumparare cu uzulfruct viager alinutza87 alinutza87 Bunicii mei,i-a trecut casa si terenul mamei mele,cu contract vanzare cumparare si cu uzulfruct viager,dar durerea este ca parintii mei locuiau intr-o casa a ... (vezi toată discuția)
Actul de mostenire, Clara iordache Clara iordache Buna ziua,am o intrebare legata de actul de mostenire,eu am 1 frate dar are alt tata,tatal actual nu ma are decat pe mine,unicul copil,insa tata a decedat,mama ... (vezi toată discuția)