avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Actul de mostenire,
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Actul de mostenire,

Buna ziua,am o intrebare legata de actul de mostenire,eu am 1 frate dar are alt tata,tatal actual nu ma are decat pe mine,unicul copil,insa tata a decedat,mama tatului meu nu mai are copil si sunt practic singura nepoata.Bunica are 95 de ani mai poate face act de mostenire fara expertiza psihiatrica?sau daca a facut pe numele fratelui ,eu pot combate actul?precizez ca tatal meu nu l-a adoptat pe fratele meu ,nu ii poarta numele.Multumesc frumos
Ultima modificare: Joi, 18 Octombrie 2018
Clara iordache, utilizator
Cel mai recent răspuns: Clara iordache , utilizator 12:20, 18 Octombrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Despre mostenire nu se vorbeste decat la decesul unei persoane.
Deci bunica nu are cum sa face "act de mostenire" cat timp traieste.
Daca bunica a incheiat cu fratele dvs vreun act, precizati exact cum se numeste actul, pentru un raspuns concret (vanzare cumparare/donatie/intretinere etc)
Stiu ca actul de mostenire se poate face atunci cand persoana este in viata,nu stim daca a facut acel act ,asta intrebam,daca se poate face la varsta dumneaei fara expertiza psihiatrica,vorbesc despre un act de mostenire.
Ultima modificare: Joi, 18 Octombrie 2018
Clara iordache, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mostenire = cineva a murit. Deci o persoana in viata nu poate face o mostenire.
In timpul vietii se incheie contracte (de vanzare cumparare, de donatie, de intretinere, de renta viagera, de schimb etc)
Nu exista "act de mostenire".
Atunci un testament la notariat ,acela am vazut ca exista,se poate combate?sau se poate face fara expertiza?
Ultima modificare: Joi, 18 Octombrie 2018
Clara iordache, utilizator
Daca notarul constata ca persoana nu este in deplinatatea facultatilor mintele, poate solicita o expertiza medico- legala psihiatrica, din care sa rezulte ca persoana are discernamant.
Testementul nu este act de proprietate, astfel incat, dupa deces trebuie dezbatuta succesiunea.
Daca testamentul este excesiv, mostenitorii rezervatari (adica sotul defunctului, descendentii si parintii acestuia) pot solicita reductiunea.
Mai exact, fie se reduce testamentul, adica se impart efectiv bunurile, fie cel care a primit va fi obligat sa achite mostenitorilor rezervatari o suma de bani.

Alte discuții în legătură

Contract intretinere elenus.pisi elenus.pisi Buna ziua! Am facut cu bunica mea un contract de intretinere in urma creia ea mi-a lasat casa. Vreau sa stiu daca dupa decesul ei imi poate ataca cineva ... (vezi toată discuția)
Testament george-lucian george-lucian Buna ziua,mama a primit de la bunicul prin testament autentic pamant la fel ca si toti fratii si surorile ei ,acum mama vrea sa ii faca act cumparare vanzare ... (vezi toată discuția)
Testament Nerogymy Nerogymy Buna seara! Am si eu nevoie de ajutor.bunica a lăsat prin testament casa si terenul socrului meu. In 2003 bunica a decedat.in anul 2013 a decedat si socrul.in ... (vezi toată discuția)