avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... despre contract vanzare cumparare cu uzulfruct viager
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

despre contract vanzare cumparare cu uzulfruct viager

Bunicii mei,i-a trecut casa si terenul mamei mele,cu contract vanzare cumparare si cu uzulfruct viager,dar durerea este ca parintii mei locuiau intr-o casa a lor in alta localitate si a vandut-o pe aceea si s-a mutat la bunicii,din cauza ca s-a imbolnavit unul dintre ei,desii contractul nu-i cu intretinere,doar copii nu isi lasa parintii la greu,unii.Acum problema este ca bunica a murit de aproape un an si bunicul a luat-o pe bautura si i-a dat in judecata pe parinti ca sa evacueze casa pana la moartea lui,probabil are pe altcineva sa stea cu el pana moare,dar parintii mei a bagat o gramada de bani in casa aia timp de 10 ani.Intrebarea mea este,daca poate bunicul sa-i scoata afara din casa daca bunica a murit,ea nu a are jumatate din casa,bunica?Durerea mare,este ca chiar eri am gasit rezultatul procesului pe net si a castigat bunicu,desii avocata lui nu a tinut cont de nimic,de martori,de partea lui bunica si apropo toti martorii a fost de partea parintilor,acum ce sa faca parintii mei,daca fac recurs,au vreo sansa de castig,si ce sa zica la recurs?Ajutati-ma cu un raspus,va rog frumos!
pai bunicul cam are dreptate i calitate de titular al dreptului de uzufruct viager.
Da aveti mare dreptate,dar daca bunica a murit,nu are jumatate de casa si daca martorii a tinut cu parintii,inclusiv ai lui.Bunicul de mult a inceput sa bea,o batea pe bunica,el ai si paralizat de partea stanga,si cu bunurile cum ramane care a facut parintii mei la casa?Bunicu are si 10 copii si toti a fost de partea parintilor!Mai am o intrebare hotararea procesului a m vazut-o pe internet,inca nu i-a venit prin posta rezultatul,imi puteti spune,va rog,cam in cat timp vine rezultatul prin posta,si daca face recurs parintii,are vreo sansa de castig?Adica sa ceara bani pentru toate bunurile care le-a facut la casa in timp de 10 ani,nu stiu,dar nu are unde sa mearga parintii mei unde sa stea,doar bunicul i-a chemat sa vina sa se mute ca era bolnav,atunci paralizase,chiar nu se poate face nimica,nu se poate ajunge la nici o intelegere judecatoreasca?
Da, bunicul dvs. are dreptate conform legii si a contractului.
Ar fi bine sa analizeze avocatul dvs. si restul aspectelor cu privire la imbunatatirile care s-au facut la imobil.
Nu imi aduc aminte sa fi citit vreun caz din care sa imi rezulte ca ati putea sa obtineti un drept de retentie in situatia dvs., dar cred ca ar trebui studiata aceasta posibilitate.
Nu ar fi exclus sa fie functionala aceasta varianta.
Era indicat sa fi invocat in prima instanta acest aspect.
Pana una alta, declarati calea de atac impotriva hotararii judecatoresti pronuntata de prima instanta.

avocat Claudiu Lascoschi
Multumesc ca ati raspuns,dar mai am o intrebare,am vorbit cu avocata si a spus sa facem recurs,dar nu stiu se poate rezolva cumva,nu aveti nici o idee,daca pierde si acuma cu recursul,ce se poate intampla?Chiar nici cu partea bunicii dupa ce a murit.Sa va explic cum este cu casa,in aceeasi curte sunt 2 case,una pentru bunici si una pentru parintii mei,si bunicul are tot ce-i trebuie,(telefon fix,televizor,apa cu robinet chiar in camera lui),etc.Bunicul este tata mamei mele si i-a cerut sa aduca un insotitor sa stea cu el si ala bea impreuna cu bunicu,se imbata,o face in tot felul pe mama,doar mama isi vede de treaba ei,vine le aduce mancare,il spala,etc.Nu ar putea sa ramana asa,fiecare cu casa lui?Adica cum s-ar zice mama are jumatate din casa si anume partea bunicii,sau nu se ia in considerare nici o parte,nu stiu cum este.Va rog frumos daca puteti sa-mi raspunde-ti si la aceste intrebari.Chiar sunt ingrijorata ca parintii mei poate sa ramana pe strada,desii nu stiu daca a-ti citit tot,parintii mei aveau casa frumoasa si a vandut-o,ca sa se mute cu bunicii,a avut incredere in parinti si a venit langa ei ,mama s-a gandit la ei,la bunici si acuma ai da afara,chiar nu se poate face nimik?
...pai daca bunicu+bunica aveau uzufruct insa bunica a decedat de decesul bunicii profita mama care isi intregeste nuda propr cu uzufructul bunicii avand dreptul sa locuiasca impreuna cu bunicul in imobil...problema e discutabila insa uzufructul bunicilor se exercita in comun fiind aferent cotelor devalmase instrainate...deci pt partea bunicii proprietatea dvs s-a intregit si cu dreptul de a locui...

Alte discuții în legătură

Bună.... ma puteți ajuta e umpic urgent.... după decesul bunicii ... gyorgycristina gyorgycristina Bună.... Ma puteți ajuta e umpic urgent.... După decesul bunicii sa făcut succesiunea la casa +teren =951mp în care apare fiul ei cu drept uzufruct viager ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. am si eu o intrebare. parintii mei au cumparat prin ... AiramSt AiramSt Buna ziua. Am si eu o intrebare. Parintii mei au cumparat prin contract de vanzare cumparare o casa de la bunicii mei din partea tatalui. Acestia sunt ambii ... (vezi toată discuția)
Contract cu uzulfruct viager alinutza87 alinutza87 Buna,tuturor!Am o problema cu mama si sunt disperata dupa niste raspunsuri concrete,vreau si va rog tare mult sa ma ajuta-ti.Parintii mamei i-a trecut casa si ... (vezi toată discuția)