avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... despre contract vanzare cumparare cu uzulfruct viager
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

despre contract vanzare cumparare cu uzulfruct viager

Bunicii mei,i-a trecut casa si terenul mamei mele,cu contract vanzare cumparare si cu uzulfruct viager,dar durerea este ca parintii mei locuiau intr-o casa a lor in alta localitate si a vandut-o pe aceea si s-a mutat la bunicii,din cauza ca s-a imbolnavit unul dintre ei,desii contractul nu-i cu intretinere,doar copii nu isi lasa parintii la greu,unii.Acum problema este ca bunica a murit de aproape un an si bunicul a luat-o pe bautura si i-a dat in judecata pe parinti ca sa evacueze casa pana la moartea lui,probabil are pe altcineva sa stea cu el pana moare,dar parintii mei a bagat o gramada de bani in casa aia timp de 10 ani.Intrebarea mea este,daca poate bunicul sa-i scoata afara din casa daca bunica a murit,ea nu a are jumatate din casa,bunica?Durerea mare,este ca chiar eri am gasit rezultatul procesului pe net si a castigat bunicu,desii avocata lui nu a tinut cont de nimic,de martori,de partea lui bunica si apropo toti martorii a fost de partea parintilor,acum ce sa faca parintii mei,daca fac recurs,au vreo sansa de castig,si ce sa zica la recurs?Ajutati-ma cu un raspus,va rog frumos!
Dupa parerea mea nu se intregeste nimic prin decesul bunicii.
Adica nu se imparte dreptul de uzufruct intrucat uzufructul viager nu se mosteneste...

Vorbiti cu avocata dvs. sa gandeasca ce sa faca.
Trebuia sa fi gandit pana acum, dar inca nu ar fi prea tarziu.
Eu nu ii pot da indicatii.

Daca aveti unde sa locuiti nu cred ca aveti sanse la proces deoarece trebuie sa ii fie respectat dreptul de uzufruct viager.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună.... ma puteți ajuta e umpic urgent.... după decesul bunicii ... gyorgycristina gyorgycristina Bună.... Ma puteți ajuta e umpic urgent.... După decesul bunicii sa făcut succesiunea la casa +teren =951mp în care apare fiul ei cu drept uzufruct viager ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. am si eu o intrebare. parintii mei au cumparat prin ... AiramSt AiramSt Buna ziua. Am si eu o intrebare. Parintii mei au cumparat prin contract de vanzare cumparare o casa de la bunicii mei din partea tatalui. Acestia sunt ambii ... (vezi toată discuția)
Contract cu uzulfruct viager alinutza87 alinutza87 Buna,tuturor!Am o problema cu mama si sunt disperata dupa niste raspunsuri concrete,vreau si va rog tare mult sa ma ajuta-ti.Parintii mamei i-a trecut casa si ... (vezi toată discuția)