avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 784 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract cu uzulfruct viager
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract cu uzulfruct viager

Buna,tuturor!Am o problema cu mama si sunt disperata dupa niste raspunsuri concrete,vreau si va rog tare mult sa ma ajuta-ti.Parintii mamei i-a trecut casa si terenul lu' mama cu cotract vanzare cumparare si cu uzulfruct viager acuma 12 ani,mami,binenteles ca nu s-a interasat pe atunci ce inseamna,si problema care este,ci ca bunica are aproape un an de cand a murit si acuma bunicu a dat si pe mama si pe tata in judecata ca sa evacueze casa,s-a judecat vreo trei procese si s-a incheiat si am gasit azi pe net hotararea ca parintii mei sa evacueze casa,dar scuze nu v-am spus tot mami,tati si eu am stat in alt oras de parintii mamei,si parintii a vandut casa aia si s-a mutat la bunici ca unul dintre ei s-a imbolnavit,adica bunicul care acuma i-a dat in judecata si ai da afara din casa,dupa ce parintii a pus casa pe picioare ca era vai s-amar cu banii din casa parintilor mei,martorii mamei si martorii bunicului a fost in favoarea ei,cum se explica asa ceva ,cum de a castigat bunicul,dupa ce l-a facut bine printii mei,apropo contractul nu are nici o clauza de intretinere,doar uzulfruct,ce poate face parintii mei ca sa nu plece din casa dupa ce a reconstuit-o din nou,m-am gandit sa faca recurs dupa ce ai vine hotararea reala prin posta,dar mai are sanse de castig?Dati-mi un sfat,va rog frumos cine are timp!Va multumesc celor care citesc povestea mea!
Fiind vorba despre un imobil banuiesc ca valoarea depaseste suma de 100.000 RON. Avand in vedere acest aspect, calea de atac de care dispuneti este cea a apelului. Termenul pentru declararea apelului este de 15 zile de la comunicarea hotararii instantei de fond. Din ce am putut observa, dvs nu v-ati infatisat la termenenele de judecata, astfel incat nu puteti emite o opinie referitoare la toate actele depuse si la modul desfasurarii sedintelor de judecata. Din acest motiv trebuie vazuta motivarea instantei de fond. Recomand, ca inainte de depunerea apelului sa studiati dosarul de fond, pentru a efectua o cercetare minutioasa a tuturor actelor existente la dosar, pentru a raporta continutul acestora la motivarea instantei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre contract vanzare cumparare cu uzulfruct viager alinutza87 alinutza87 Bunicii mei,i-a trecut casa si terenul mamei mele,cu contract vanzare cumparare si cu uzulfruct viager,dar durerea este ca parintii mei locuiau intr-o casa a ... (vezi toată discuția)
Concubina tatălui (decedat) locuiește în casa dobândită prin contract de întreținere de sora mea. de ce ni s-a respins acțiunea de evacuare? Yony7979 Yony7979 Va rog frumos, care ma poate ajuta cu ceva informatii??,Deci sora mea a dobandit casa parinteasca prin contract de intretinere de la bunica, acum 3 ani bunica ... (vezi toată discuția)
Instanta mariw mariw Bunicul meu e proprietarul casei unde locuiesc eu,mama,tata si bunica. Bunicul meu fiind divortat de bunica,mama fiind fiica lui. Bunicul meu a avut tendative ... (vezi toată discuția)