avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 835 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Instanta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Instanta

Bunicul meu e proprietarul casei unde locuiesc eu,mama,tata si bunica. Bunicul meu fiind divortat de bunica,mama fiind fiica lui. Bunicul meu a avut tendative in care a vrut sa ne evacueze din casa,si acum incearca din nou. Acum 2 saptamani a fost la medic si a fost diagnosticat cu pierderi de memorie recente,dementa,alzheimer. Se poate face ceva?

Noi dorim sa avem grija de bunicul nostru,tinand cont ca mama a muncit foarte mult la aceasta casa,a investit foarte multi bani,avem si dovezi in sensu asta,nu mi se pare normal ca ea si bunica sa fie date afara din casa doar pentru ca bunicu meu sa aduca alta femeie aici,el avand 71 de ani. Nu vrem ca alte femei sa isi bata joc de el si mai ales sa ii ia munca lu mama si a bunici. As vrea sa stiu ce putem face in aceasta situatie,tinand cont de starea lui de sanatate,ca nu ne-am dosri nici ca mama si bunica sa ajunga pe drumuri dar nici el sa ajunga pe drumuri,pentru ca daca ramane singur el are mania femeilor,si in cateva luni sigur ramane fara casa. E o situatie foarte dificila,chiar nu stiu cum sa procedam. Din cauza pierderilor de memorie incepe sa uite lucruri,si nu ne putem contrazice cu el pentru ca el este convins de ceea ce spune.


Încercaţi punerea bunicului sub interdicţie judecătorească .Vă adresaţi instanţei cu o cerere, prezentaţi documentle medicale din care rezultă problelmele de sănătate ale acestuia, se va dispune o expertiză medicală psihiatrică şi , dacă va fi diagnosticat cu vreo afecţiune care conduce la pierderea discernământului, va fi pus sub interdicţie şi i se va numi un totuore care să se îngrijească de interesele sale. El nu va mai putea să încheie acte juridice în nume propriu, ci doar prin intermediul tutorelui şi cu acordul instanţei de tutelă , dacă va considera a fi în interesul său.
Puteti sa apelati la institutia punerii sub interdictie.

Depuneti o actiune in acest sens la instanta; instanta va trimite cauza la parchet, acesta va analiza actele, va dispune o expertiza medico-legala, va audia membrii familiei, apoi va inainta dosarul format instantei de judecata, pentru ca aceasta sa pronunte o hotarare in sensul acesta.

Prin punerea sub interdictie, persoana respectiva nu mai are dreptul sa semneze nici un act cu privire la instrainarea imobilului respectiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dementa mariw mariw Bunicul meu e proprietarul casei unde locuiesc eu,mama,tata si bunica. Bunicul meu fiind divortat de bunica,mama fiind fiica lui. Bunicul meu a avut tendative ... (vezi toată discuția)
Tutela pentru persoane cu handicap andra_dragan andra_dragan Buna ziua .....bunica mea este bolnava de aiselhmer si am fost la centrul de diagnosticare a pers cu handicap si i sa dat gradul1+(cu iînsoțitor) si ... (vezi toată discuția)
Declaratie notariala persoana varstnica rada_19 rada_19 Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un sfat. Locuiesc intr-o casa cu 2 apartamente. Vecinii celuilalt apartament au depus la Primarie documentele necesare ... (vezi toată discuția)