avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Tutela pentru persoane cu handicap
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Tutela pentru persoane cu handicap

Buna ziua .....bunica mea este bolnava de aiselhmer si am fost la centrul de diagnosticare a pers cu handicap si i sa dat gradul1+(cu iînsoțitor) si trebuie să depun o cerere la tribunal pt tutela ......nu mi-a explicat nimeni ce trebuie sa conțină acea cerere ....si ce pași trebuie urmați .....Mulțumesc anticipat pentru răspuns
Cel mai recent răspuns: andra_dragan , utilizator 11:59, 25 Iunie 2014
Se numeste punere sub interdictie si presupune formularea unei cereri la judecatoria in a carei raza domiciliaza bolnavul. Pe parcursul judecarii dosarului i se va numi un curator iar in final tutorele.
Probele si cercetarea o face procurorul care va audia martori si va dispune efectuarea unei expertize medico legale.
Fiind vorba despre un adult, cred ca vorbiti despre curatela generala, dar pe care o instituie numai instanta de tutela, intrucat spuneti ca mama este bolnava de Alzheimer ,dementa senila si drept urmare nu-si mai poate administra bunurile si nu-si mai poate apara interesele. art. 178 si urmatoarele din noul cod civil,. Adresati-va unui avocat si va va intocmi cererea de curatela indrumandu-va totodata ce acte doveditoare trebuie sa depuneti alaturi de cerere.
Am înțeles că avocatul este din oficiu și nu trebuie plătit nu înțeleg de ce trebuie sa plătesc aceste servicii .....nu pot beneficia ca îngrijitor dacă nu am act doveditor .....cum se întocmește o cerere .....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ridicarea pensiei pentru batrani bolnavi de alzheimer cvlad1960 cvlad1960 Buna seara! Va rog sa-mi spuneti care este procedura pentru a ridica pensia tatalui meu care este diagnosticat cu alzheimer si este internat intr-un centru de ... (vezi toată discuția)
Curatela acinom acinom Buna ziua. As dori sa stiu daca dispozitia de curatela instiituita in anul 2010 asupra matusii mele diagnosticata cu dementa senila imi ofera posibilitatea de ... (vezi toată discuția)
Se poate prin act notarial?- tutela maria1956 maria1956 Hristos a inviat! De 20de ani eu ma ocup de parintii mei (cumparare: med.,vizite la medic in orasul de resedinta sau in Bucuresti, sau pe perioada ... (vezi toată discuția)