avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 881 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Curatela
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Curatela

Buna ziua. As dori sa stiu daca dispozitia de curatela instiituita in anul 2010 asupra matusii mele diagnosticata cu dementa senila imi ofera posibilitatea de a semna un act de vanzare cumparare pentru apartamentul aflat in proprietatea ei. Mentionez faptul ca nu are alte rude in viata si ca se afla in ingrijirea mea.
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Claudia-Elena Mardare , Avocat 21:52, 26 Iulie 2018
Buna ziua!
Este vorba despre curatela sau tutela? Curatela se instituie doar asupra persoanelor capabile, ori daca este vorba despre dementa senila, nu cred ca se pune probelma unei persoane capabile.
Buna ziua,
Pentru semnarea unui act de vanzare-cumparare in numele matusii este nevoie de incuviintarea instantei, fiind un act de dispozitie pentru care curatorul nu are mandat sa il semneze.
O zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate prin act notarial?- tutela maria1956 maria1956 Hristos a inviat! De 20de ani eu ma ocup de parintii mei (cumparare: med.,vizite la medic in orasul de resedinta sau in Bucuresti, sau pe perioada ... (vezi toată discuția)
Tutela pentru persoane cu handicap andra_dragan andra_dragan Buna ziua .....bunica mea este bolnava de aiselhmer si am fost la centrul de diagnosticare a pers cu handicap si i sa dat gradul1+(cu iînsoțitor) si ... (vezi toată discuția)
Transmiterea dreptului de proprietate plesa plesa Parintii sunt varstnici, tatal este bolnav si vor sa incheie un contract de intretinere la notar in favoarea fiicei. Notarul a solicitat numirea mamei in ... (vezi toată discuția)