avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Concubina tatălui (decedat) locuiește în casa ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Concubina tatălui (decedat) locuiește în casa dobândită prin contract de întreținere de sora mea. De ce ni s-a respins acțiunea de evacuare?

Va rog frumos, care ma poate ajuta cu ceva informatii??,Deci sora mea a dobandit casa parinteasca prin contract de intretinere de la bunica, acum 3 ani bunica a decedat, anul trecut a decedat si tatal nostru, tatal nostru a stat in concubinaj 30 de ani , noi am fost nevoiti in ultimii ani sa plecam de acasa din cauza mamei vitrege este o femeie f rea,.Am radiat uzul fructul la Cf dar nu am intabulat , dupa ce a murit tatal nostru noi nu mai avem voie acolo a inchis poarta, in cf mai figureaza si strabunicul nostru cu o particica f mica de pamant , am deschis actiune de de evacuare impotriva mamei vitrege deoarece noi stam amandoi in chirie cel putin sora se descurca extraordinar de greu, mama vitrega a depus o intampinare si a deschis si ea o actiune impotriva nostra pt uzupaciune parca partea lui strabunicul nostru care ia lasat lui bunica si bunica lui sora, a cerut ea interogatoriu la sora si martori dar iau fost respinseieri parea ca o sa reudim si astazi am aflat ca nea fost respinsa si sa ii platim cheltuieli de judecata s/a judecat ieri pe camera de consiliu si pronuntarea astazi
Ultima modificare: Vineri, 6 Aprilie 2018
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie a va aparati in procesul de uzucapiune si sa formulati o actiune in revendicare a imobilului . Evacuarea nu este admisibila daca exista pe rol un proces ce priveste dreptul de proprietate al imobilului in cauza.Intabulati dreptul de proprietate
Va multumesc mult de tot,noi imediat dupa pasti vom merge sa intabulam sper sa pot intra cu topograful pt masuratori,apoi daca intabulam ea mai poate continua cu actiunea ei prin care cere sa se intabuleze ea partea lu stabunicul??,,va rog sa ma credeti ca prima data nu am vrut sa o scoatem dar ea sa facut stapana acolo, ma gandesc la bunica mea cata bataie a luat de la ea,eu regret ca nu am facut mai mult pt bunica, ea chiar daca a stat 30 de ani dar 25 a fost prin procese cu bunica si a mai avut evacuari,pe bunica mea o batea una intruna.Topografa nea spus ca daca intabulam in extrasul CF nu o sa mai apara strabunicul o sa apara doar sora
Dar daca intabulez o sa mai fie nevoie de actiune de revendicare???
Ultima modificare: Miercuri, 2 Mai 2018
gi-jane2, moderator
Sper sa o rezolvam,prea si/a batut joc de noi toti,i/am mai dat o casa,tatal nostru mai avea o casa pe care le/am dat/o lor, inainte de a deceda tata m/a prostit pe mine sa vorbesc cu sora sa mergem la notar impreuna sa dam declaratie ca renuntam la acea casa pe care le/am dat/ o la fratele vitreg adica la copilul ei,spuneau ca ei aici nu au nici un fel de pretentie dar vad ca le trebuie si aici si noi sa ramanem pe drumuri,nu meritau nici acea casa la cum fac cu noi .
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie actiune pentru evacuare, dar de ce s-a respins nu stim vazand ca nu avem motivele respingerii.
Deocamdata nu stiu motivul, banuiesc doar ca s/a respins pt ca ea a deschis proces pt uzucapiune inainte cu o zi

Alte discuții în legătură

Am cf pe casa dar nu si pe teren, sora mea hartuieste chiriasii casei felipem felipem Buna ziua. In urma ingrijirii mamei mele am primit prin contract notarial de intretinere casa dansei, insa curtea casei nu este trecuta in CF. Mama mi-a lasat ... (vezi toată discuția)
Proces teren mostenit Am o problema destul de complicata cu un teren pe care bunica mea si fratele ei l-au mostenit de la strabunicul meu. S-au emis 2 titluri de proprietate pe ... (vezi toată discuția)
Teren cu alt proprietar van_allen78 van_allen78 Tatal meu a cumparat un teren intravilan de la un femeie in urma cu 15 ani, cu contract de mana si cu 2 martori (unul a murit, iar altul nu stie nimeni pe ... (vezi toată discuția)