Tatal meu a cumparat un teren intravilan de la un femeie in urma cu 15 ani, cu contract de mana si cu 2 martori (unul a murit, iar altul nu stie nimeni pe unde este).Acuma intrebarea este: cum as putea sa intabulez acel teren deoarece terenul e pe un CF vechi si l are proprietar pe bunicul respectivei (decedat de vreo 45 de ani)..in plus respectiva vanzatoare mai are o sora...ar fi o problema la intabulare/ cum sa procedez mai simplu ? Va multumesc.
instrainarea terenurilor se face in mod legal numai prin contract incheiat in forma solemna , prevazuta de lege , adica intabularea la notar. Contractul de vanzare cu martori , la care faceti referiere , ar putea tine loc doar de ante-contract de vanzare-cumparare, asta daca poate fi probat prin marturia martorilor in cadrul unei actiuni in instanta .
Ca sa faceti intabularea acelui teren va trebuie actul de dobandire, tatal dvs detine doar o chitanta de mana. Trebuie sa dati in judecata vanzatoarea, sentinta va fi actul de dobandire, dupa care faceti intabularea. Terenul figureaza pe numele bunicului decedat, cum a vandut vanzatoarea fara sa faca succesiune dupa bunic? Cine a platit impozitul la teren in aceasta perioada?
impozitul l-a platit tatal meu dintotdeauna.Se poate face uzucapiunea ? E drept ca martorii nu mai sunt, dar la unul dintre ei mai este sotia lui , care stie ca sotul ei a participat la redactarea contractului si la efectuarea platii .
Despre uzucapiune se poate vorbi dupa trecerea a 30 de ani de folosinta a terenului. Singura solutie ramane sa actionati in judecata vanzatoarea, chitanta de mana si chitantele precum ca ati achitat impozitul vor fi foarte bune la proces.
Intabulare
gavril.magurean
am cumparat un teren de la x ,am facut doar un contract de vanzare cumparare. x nu a avut nici titlu de proprietate si nici nu a fost intabulat terenul. acuma ... (vezi toată discuția)