avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... teren cu alt proprietar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

teren cu alt proprietar

Tatal meu a cumparat un teren intravilan de la un femeie in urma cu 15 ani, cu contract de mana si cu 2 martori (unul a murit, iar altul nu stie nimeni pe unde este).Acuma intrebarea este: cum as putea sa intabulez acel teren deoarece terenul e pe un CF vechi si l are proprietar pe bunicul respectivei (decedat de vreo 45 de ani)..in plus respectiva vanzatoare mai are o sora...ar fi o problema la intabulare/ cum sa procedez mai simplu ? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: gmancila , utilizator 01:25, 28 August 2012
instrainarea terenurilor se face in mod legal numai prin contract incheiat in forma solemna , prevazuta de lege , adica intabularea la notar. Contractul de vanzare cu martori , la care faceti referiere , ar putea tine loc doar de ante-contract de vanzare-cumparare, asta daca poate fi probat prin marturia martorilor in cadrul unei actiuni in instanta .
Ca sa faceti intabularea acelui teren va trebuie actul de dobandire, tatal dvs detine doar o chitanta de mana. Trebuie sa dati in judecata vanzatoarea, sentinta va fi actul de dobandire, dupa care faceti intabularea. Terenul figureaza pe numele bunicului decedat, cum a vandut vanzatoarea fara sa faca succesiune dupa bunic? Cine a platit impozitul la teren in aceasta perioada?
impozitul l-a platit tatal meu dintotdeauna.Se poate face uzucapiunea ? E drept ca martorii nu mai sunt, dar la unul dintre ei mai este sotia lui , care stie ca sotul ei a participat la redactarea contractului si la efectuarea platii .
Ultima modificare: Marți, 28 August 2012
van_allen78, utilizator
Despre uzucapiune se poate vorbi dupa trecerea a 30 de ani de folosinta a terenului. Singura solutie ramane sa actionati in judecata vanzatoarea, chitanta de mana si chitantele precum ca ati achitat impozitul vor fi foarte bune la proces.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chitanta de mana fara acoperire van_allen78 van_allen78 Buna seara ! va rog sa mi dati o idee cum as putea sa intabulez urmatorul teren INTRAVILAN : -in 1993 e cumparat de parintii mei (amandoi apar cu numele pe ... (vezi toată discuția)
Cum se vinde pielea ursului mia26maria mia26maria Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: in urma cu multi ani (20 ), bunica mea care a decedat intre timp, a cumparat de la o femeie un teren langa casa ... (vezi toată discuția)
Intabulare gavril.magurean gavril.magurean am cumparat un teren de la x ,am facut doar un contract de vanzare cumparare. x nu a avut nici titlu de proprietate si nici nu a fost intabulat terenul. acuma ... (vezi toată discuția)