avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cum se vinde pielea ursului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cum se vinde pielea ursului

Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: in urma cu multi ani (20 ), bunica mea care a decedat intre timp, a cumparat de la o femeie un teren langa casa unde sta.A facut infarct dupa ceva timp, in fine, actul de mana a ramas doar de la acea tranzactie, fara notar, fara altceva.Au murit si martorii intre timp.Anul acesta a murit si bunica si doar acum am aflat ca terenul nu a fost intabulat .Mai mult vanzatoarea cea smechera nu e adevarata proprietara..terenul e pe titlul de proprietate al mamei ei, dar nu e facuta succesiunea (asa zisa vanzatoare mai are o sora) si nici nu e intabulat terenul pe ea.Ce as putea sa fac ? Ar merge aci sa cer uzucapiune pe 10 ani cu just titlu, ca de platit impozitul , l-am platit noi (bunica si acum eu) mereu pe teren, ori sa o dau in judecata ?
Cel mai recent răspuns: mia26maria , utilizator 16:32, 3 Septembrie 2012
Da, dacă aveți acea chitanță de mână ca dovadă a vânzări ar merge uzucapiunea scurtă de 10 ani. Trebuie totuși să faceți proba posesiei (plată impozit, etc).
trebuie sa mai mentionea ca titlul de proprietate pe numele mamei celei care a vandut s-a facut la 4 ani dupa ce respectiva a vandut terenul bunicii mele.practic in situatia de facto, ar fi sanse de reusita?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chitanta de mana fara acoperire van_allen78 van_allen78 Buna seara ! va rog sa mi dati o idee cum as putea sa intabulez urmatorul teren INTRAVILAN : -in 1993 e cumparat de parintii mei (amandoi apar cu numele pe ... (vezi toată discuția)
Teren cu alt proprietar van_allen78 van_allen78 Tatal meu a cumparat un teren intravilan de la un femeie in urma cu 15 ani, cu contract de mana si cu 2 martori (unul a murit, iar altul nu stie nimeni pe ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune claudiatoma claudiatoma Buna seara Am eu nevoie de putin ajutor Bunicul meu in urma cu aproimativ 14 ani a cumpart de la cineva o bucata de pamant, fara act de vanzare cumparare, ... (vezi toată discuția)