Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: in urma cu multi ani (20 ), bunica mea care a decedat intre timp, a cumparat de la o femeie un teren langa casa unde sta.A facut infarct dupa ceva timp, in fine, actul de mana a ramas doar de la acea tranzactie, fara notar, fara altceva.Au murit si martorii intre timp.Anul acesta a murit si bunica si doar acum am aflat ca terenul nu a fost intabulat .Mai mult vanzatoarea cea smechera nu e adevarata proprietara..terenul e pe titlul de proprietate al mamei ei, dar nu e facuta succesiunea (asa zisa vanzatoare mai are o sora) si nici nu e intabulat terenul pe ea.Ce as putea sa fac ? Ar merge aci sa cer uzucapiune pe 10 ani cu just titlu, ca de platit impozitul , l-am platit noi (bunica si acum eu) mereu pe teren, ori sa o dau in judecata ?
Da, dacă aveți acea chitanță de mână ca dovadă a vânzări ar merge uzucapiunea scurtă de 10 ani. Trebuie totuși să faceți proba posesiei (plată impozit, etc).
trebuie sa mai mentionea ca titlul de proprietate pe numele mamei celei care a vandut s-a facut la 4 ani dupa ce respectiva a vandut terenul bunicii mele.practic in situatia de facto, ar fi sanse de reusita?
Uzucapiune
claudiatoma
Buna seara
Am eu nevoie de putin ajutor
Bunicul meu in urma cu aproimativ 14 ani a cumpart de la cineva o bucata de pamant, fara act de vanzare cumparare, ... (vezi toată discuția)