am cumparat un teren de la x ,am facut doar un contract de vanzare cumparare. x nu a avut nici titlu de proprietate si nici nu a fost intabulat terenul. acuma a decedat cum pot sa l intabulez?
In conditiile date puteti sa va luati gandul ... de ce ati stat in pasivitate in tot acest timp ? cine a platit impozitul aferent , cine a utilizat terenul in tot acest timp ?
Se poate invoca uzucapiunea de scurta durata-10 ani.-comportare ca proprietar-adica platit impozitul, terenul ingradit, chitanta de mana sa fie in siguranta.Mai apoi, va interesati daca respectivul(decedat)are urmasi si pe aceia ii chemati in judecata-ca parati-pt.uzucapiune.Martori ca ati fost un adevarat proprietar-ati ingrijit terenul,v-au vazut, va cunosc ca sunteti posesorul terenului.Plata impozitului vine pe plan secund-adica este doar o raspundere, obligatie administrativa.Puteti sa o platiti din urma.Dar ,actiunea se poate face pe uzucapiune de scurta durata, in instanta.
Uzucapiune
geobotosani
Cu respect .
Am un prieten care vrea sa stie daca modul de dobandire prin uzucapiunea de 30 ani poate sa-l exercite mostenitorii unei persoane decedate de ... (vezi toată discuția)