avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 343 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... intabulare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

intabulare

am cumparat un teren de la x ,am facut doar un contract de vanzare cumparare. x nu a avut nici titlu de proprietate si nici nu a fost intabulat terenul. acuma a decedat cum pot sa l intabulez?
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 19:21, 13 Februarie 2011
Buna ziua !
Contractul de vanzare-cumparare a fost perfectat in forma autentica / solemna sau este un "act de mana" ... cand s-a perfectat actul ?
a fost facut de mana ,de vreo 10 ani
In conditiile date puteti sa va luati gandul ... de ce ati stat in pasivitate in tot acest timp ? cine a platit impozitul aferent , cine a utilizat terenul in tot acest timp ?
Se poate invoca uzucapiunea de scurta durata-10 ani.-comportare ca proprietar-adica platit impozitul, terenul ingradit, chitanta de mana sa fie in siguranta.Mai apoi, va interesati daca respectivul(decedat)are urmasi si pe aceia ii chemati in judecata-ca parati-pt.uzucapiune.Martori ca ati fost un adevarat proprietar-ati ingrijit terenul,v-au vazut, va cunosc ca sunteti posesorul terenului.Plata impozitului vine pe plan secund-adica este doar o raspundere, obligatie administrativa.Puteti sa o platiti din urma.Dar ,actiunea se poate face pe uzucapiune de scurta durata, in instanta.
impozitul cine l-a platit in acest interval de zece ani? puteti promova o actiune in instanta in realizarea dreptului dvs de proprietate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mod de dobandire a proprietatii Lucian27 Lucian27 Buna ziua, Am cumparat un imobil, teren si constructie in 1980. Vanzatorul a decedat in 1987,iar imobilul meu a intrat in patrimoniul statului, in calitate ... (vezi toată discuția)
Cadastru si intabulare teren laurentiuu laurentiuu Vrem sa facem partajul dupa moartea parintilor . Terenurile nu au act de vanzare cumparare, chitante de mana sau altceva, nu am gasit.Practic nu avem nimic, ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune geobotosani geobotosani Cu respect . Am un prieten care vrea sa stie daca modul de dobandire prin uzucapiunea de 30 ani poate sa-l exercite mostenitorii unei persoane decedate de ... (vezi toată discuția)