avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cadastru si intabulare teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cadastru si intabulare teren

Vrem sa facem partajul dupa moartea parintilor . Terenurile nu au act de vanzare cumparare, chitante de mana sau altceva, nu am gasit.Practic nu avem nimic, doar la primarie am platit impozit pe teren .
1) se poate face cadastru si intabularea la teren prima data?
1) care sunt pasii de parcurs? cum se obtine titlul de proprietate?
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 13:53, 22 Decembrie 2015
se poate daca nu ar exista carti funciare deschise
cum adica daca exista carti funciare deschise?
Rog raspuns la pasii ce trebuie urmati, sa intelegem si noi.
În această fază nu puteți face nimic cu privire la cadastru, întabulare, succesiune.
Dacă părinții au louit acolo 30 ani , chiar fără nici un act , puteți face o acțiune în uzucapiune apoi pe baza hotărârii judecătorești, d-voastră, ca moștenitori.
Mai departe se face succesiunea , și se poate face Înscrierea în CF.
În ce calitate au fost plătite impozitele locale?
parintii mei au murit acum 10 ani. Eu platesc la primarie impozit pe tot terenul, care este inca trecut pe numele tatalui meu.Si acum 30 de ani tot pe numele lui era platit impozitul la teren.Nu am putut sa iau bani de la APIA pentru ca terenul nu era pe numele meu , ci al tatalui care este decedat. Suntem 3 frati si eu am platit mereu impozitul la teren.
Faptul că ați plătit impozitul este doar una din componentele care să vă ajute să dobândiți printr-o acțiune în uzucapiune, dreptul de proprietate asupra acelui teren. , acest lucru contând în sensul că v-ați comportat ca un adevărat proprietar.
Faceți întâi acțiunea în uzucapiune-

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! tatăl meu a decedat anul trecut ! sunt singurul ... ALEXANDRANICOLETA ALEXANDRANICOLETA Bună ziua! Tatăl meu a decedat anul trecut ! Sunt singurul copil! Am fost la notar sa fac taxa de succesiune cu actele de la primărie adeverința de rol și ... (vezi toată discuția)
Revenire automata a unui imobil dupa mai bine de 30 ani de dari la stat ramqby ramqby Buna ziua. Socrul meu are o casa plus teren,pe care proprietari sunt parintii lui,care au decedat.Asa figureaza la primarie,el nu are nici un act,cum erau ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate teren extravilan RamonaIsar RamonaIsar Ce trebuie facut in situatia urmatoare: acum 10-12 ani, tatal meu a facut o chitanta la primarie intre el si o a doua persoana de la care a cumparat o anumita ... (vezi toată discuția)