avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua! Tatăl meu a decedat anul trecut ! Sunt ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua! Tatăl meu a decedat anul trecut ! Sunt singurul ...

Bună ziua! Tatăl meu a decedat anul trecut ! Sunt singurul copil! Am fost la notar sa fac taxa de succesiune cu actele de la primărie adeverința de rol și cadastrul ce sa făcut gratuit în localitate! Mi sa spus ca abia după 3 ani pot devenii moștenitor! Si atunci ce pasii va trebui sa urmez? Mulțumesc frumos
Cel mai recent răspuns: ALEXANDRANICOLETA , utilizator 11:37, 25 Iulie 2023
În urma cadastrarii sistematice, la Cartea funciara se notează doar posesia. Dreptul de proprietate va fi intabulat dupa 3 ani de la prima înregistrare.
Puteți dezbate succesiunea doar parțial pentru celelalte bunuri (urmând sa obțineți un supliment dupa 3 ani și pentru imobilul respectiv) sau sa așteptați 3 ani.
Ultima modificare: Luni, 24 Iulie 2023
raluk0207, utilizator
Mulțumesc pentru răspuns! Dreptul la proprietate în urma cadastrarii se facă cui? Dacă tatăl meu a decedat! Chiar nu știu ce sa fac și cum sa procedez! Nu am acte de proprietate pe numele tatălui, decât cele de la primărie cele de rol unde el a plătit impozit pe ca să si pământ! Iar apoi sau făcut cadastrele! Cum procedez peste 3 ani dacă el a decedat în timp ce au fost gata aceste cadastre!
Ce pasii trebuie sa urmez mai exact după acești 3 ani?
În favoarea defunctului. Dacă dezbateti succesiunea după 3 ani, în baza certificatului de moștenitor, se va intabula dreptul de proprietate pe numele dvs
Ultima modificare: Luni, 24 Iulie 2023
raluk0207, utilizator
Si dupa 3 ani ca să obțin certificatul de moștenitor nu trebuie sa deschid succesiune?nu înțeleg cum un defunct mai devene proprietar daca el a decedat în acești 3 ani! Eu practic fiind fiica moștenitoare în lipsa actelor de proprietate aștept 3 ani ca mai apoi sa fac succesiune în urma acestor cadastre și anexe care figurează tatăl meu decedat la primărie?
Ultima modificare: Luni, 24 Iulie 2023
ALEXANDRANICOLETA, utilizator

Alte discuții în legătură

Buna ziua,detin un teren intabulat cu mentiunea drept de posesie, ... cartala cartala Buna ziua,detin un teren intabulat cu mentiunea drept de posesie, exista posibilitatea sa obtin autorizatie de constructie pentru o hala metalica? Am un an de ... (vezi toată discuția)
Cadastru si intabulare fara titlu de proprietate? andressa01 andressa01 Situatie concreta: in Mai 1948 strabunicii au cumparat un teren pe care au ridicat o casa de paianta; actul care dovedeste achizitia este o chitanta de vanzare ... (vezi toată discuția)
Mostenire de pe urma bunicii andrugrasu andrugrasu Buna ziua si multumesc in avans pt orice informatii legate de speta mea. Bunica mea a decedat pe 25 dec 2012. Avea in propietate o garsoniera, un teren cu o ... (vezi toată discuția)