avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua,detin un teren intabulat cu mentiunea drept ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua,detin un teren intabulat cu mentiunea drept de posesie, ...

Buna ziua,detin un teren intabulat cu mentiunea drept de posesie, exista posibilitatea sa obtin autorizatie de constructie pentru o hala metalica?
Am un an de zile de la notarea posesiei iar cei de la primarie mi au comunicat ca nu se poate elibera AC pt un teren aflat in posesie( initial mi au spus ca pot construi si am platit si un proiectant pt proiectul in sine, ).
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: cartala , utilizator 22:52, 23 Februarie 2023
Ca sa obțineți autorizație de construire, trebuie sa fiți proprietarul (nu posesorul) terenului.
De unde aveți terenul? A fost făcută cadastrale sistematică, de Primarie?Dați mai multe detalii.
terenul a fost al parintilor mei, detinut fara acte de proprietate, eu am dezbatut mostenirea, au renuntat toti mostenitorii, cu adeverinta de punere in posesie si certificat de mostenitor , am facut intabularea.eu personal mi am facut cadastru, nu primaria. Nu stiu ce inseamna cadastrare sistematica facuta de primarie.
Multumesc anticipat pentru rapuns.
Ok, și de ce aveți notata doar posesia la Cartea funciara?
nu inteleg ce doriti sa mi spuneti..., poate undeva s a strecurat o eroare si nu trebuia intabulat asa, ma repet pe baza certificatului de mostenitor si adeverintei de posesie am platit cadastrul si mi am intabulat terenul. Voi citi incheierea de intabulare mai in amanunt si revin catre dvs cu informatii poate ma ajutati sa inteleg ce se intampla.
Multumesc!
Ati spus ca aveti notata doar posesia.

Si intrebarea mea e: de ce nu aveti notat dreptul de proprietate cu totul? Aveti acte de proprietate, respectiv certificatul de mostenitor.

Alte discuții în legătură

Bună ziua! tatăl meu a decedat anul trecut ! sunt singurul ... ALEXANDRANICOLETA ALEXANDRANICOLETA Bună ziua! Tatăl meu a decedat anul trecut ! Sunt singurul copil! Am fost la notar sa fac taxa de succesiune cu actele de la primărie adeverința de rol și ... (vezi toată discuția)
Cadastru fara succesiune oana781979 oana781979 Buna seara. As avea o nelamurire si as aprecia daca ar putea cineva de pe acest forum sa ma ajute. Mama mea a murit in primavara acestui an. Am primit recent ... (vezi toată discuția)
Buna ziua tuturor. as avea o intrebare in legatura cu intabularea ... CrisCristina11 CrisCristina11 Buna ziua tuturor. As avea o intrebare in legatura cu intabularea unui teren. Ma aflu inscris ca si posesor pe cf unui teren intravilan din 2016 impreuna cu ... (vezi toată discuția)