Am o problema destul de complicata cu un teren pe care bunica mea si fratele ei l-au mostenit de la strabunicul meu. S-au emis 2 titluri de proprietate pe acelasi teren unul de catre primaria Targu-Mures iar celalalt(al nostru) de catre primaria Livezeni(o comuna apropiata de Targu Mures). Nu suntem singurii in aceasta situatie dar in toate celelalte procese li s-a dat castig de cauza proprietarilor din Livezeni. Pana acum noi am pierdut la Judecatorie, Tribunal si urmeaza sa pierdem si la Curtea de Apel in recurs. Iata care este problema: in proces apare ca si reclamant doar fratele bunicii mele, desi am platit si noi jumatate din cheltuieliile de judecata; eu il banuiesc pe fratele bunicii mele ca a pus la cale sa pierdem procesul pana acum(procesul se poarte de f multi ani) pentru ca atunci cand va castiga sa fie intabulat tot terenul pe numele lui. Mi-a facut o propunere pentru ca spunea el ca se pare ca vom pierde definitiv si sa mergem la notar si sa declaram ca renuntam la tot ceea ce am platit si ca nu mai avem interes pentru acel teren. Intrebarea mea este: daca procesul va continua tot asa (el este trecut in felul urmator:"reclamantul i-a chemat in sala de judecata pe paratii... solicitand instantei pronuntarea unei hotarari in care sa se constate ca reclamantul are un drept de proprietate prioritar asupra terenului...")doar cu el ca reclamant si daca va castiga la Curtea Suprema de Justitie ce se va intampla cu noi? Putem sa-l dam in judecata sau sa-mi iau de pe acuma un avocat si ce sa fac in aceste conditii?
Terenul este intabulat pe numele bunicii mele si pe al fratelui ei si avem atat extrase de CF(chiar si copie conform cu originalul dupa foaia de propietate a strabunicului meu cand a cumparat terenul in 1933). Simplu, ce ar trebui sa fac acum cand asteptam sa ne sune fratele bunicii mele si sa ne spuna ca i-a venit acasa Comunicare de la Curtea de Apel?
Si ar mai fii ceva. Cum se va face dezmembrarea daca el nu doreste pentru ca o parte din teren este mai putin valoroasa decat cealalta, ce trebuie sa faca in acest caz?
Multumesc frumos!
..trebuia sa va angajati avocat de la bun inceput.
ati fost lucrat la instanta de fond, apoi in apel, iar acum sunteti pe cale sa pierdeti un recurs la curtea de apel mures.
si inca nu sunteti convins sa sacrificati ceva pentru a va angaja avocat - in aceste circumstante este normal sa fi venit la dvs sa faceti act notarial prin care renuntati la drept, ca sa scuteasca si el din cheltuieli. una din idei ar fi sa gasiti exceptii de ordine publica, sa il blocati in recurs, sa retrimita instanta cauza spre rejudecare si sa aveti sansa sa o luati de la inceput - alti 8-9 ani.
..voi reveni
Am fost la un avocat si am discutat despre cazul meu. Ce sanse am sa rezolv ceva daca voi incepe o "actiune de interventie in interesul uneia dintre parti"(a fratelui bunicii mele) pentru ca si bunica mea sa fie parte in acest proces? Mi s-a spus ca este anormal faptul ca judecatorul a acceptat judecarea acestui caz din moment ce exista 2 proprietari pe terenul in cauza? Este aceasta o eroare procedurala si daca da imi va folosi in vreun fel?
Va rog sa continuati sa mai postati pe acest thread(fir) pentru ca doresc sa consult in paralel cel putin 2 surse. Va multumesc frumos!