Buna ziua, am nevoie de un pic de ajutor , ca sa imi puteti raspune voi spune de la inceput povestea ca sa se inteleaga.
Strabunicul meu a murit in 1992 si avea 2 copii si o sotie. S-a dezbatut mostenirea si strabunica mea a obtinut 1/4 de la sot si 1/2 jumatatea ei, deci ea avea 3/4, copii au dobandit cate o 1/8.Strabunica mea in timpul vietii ia dat partea ei de 3/4 mamei mele adica nepoatei printr-un act de v-c in anul 1999, acum strabunica e decedata. Bunica mea a decedat si ea asa ca partea ei care o avea de pe urma strabunicului s-a impartit la 2 copii mama si un frate cate 1/ 16 de fiecare copil. Acum mama mea avea 13/16 din calculele mele, fratele ei ia dat si 1/16 partea lui. In momentul de fata ea ar avea 14/16 din totalul averii, corect. Fratele bunici mele adica unchiul mamei care avea 1/8 , mama a vrut sa iasa din indiviziune si l-a chemat in judecata ptr ca nu s-au putut intelege la notar din vina lui, instanta a hotarat ca mama sa ii dea o anumita suma de bani, ceea ce ea era de acord acum pe hotarare scria ca poate ca el sa depuna recurs in termen de 15 zile. A depus recurs avand ca obiect dosarul partaj succesoral , el sustine ca strabunica mea, adica mama lui nu putea sa ii dea mamei prin contractul de v-c decat partea pe care ea a dobandit-o prin dezbaterea mostenirii de la strabunic nu si partea ei de avere. Voi ce credeti ca mie mi se pare o absurditate. Credeti ca ar putea avea castig de cauza el.Va multumesc anticipat ptr raspuns
va multumesc ptr raspuns asa cred si eu dar mamei mele ii este teama sa nu se faca marsavii ca sa obtina ei ce vor, sa fim seriosi justitia e corupta si de asta ii este teama .
mai am si eu o intrebare care este valaoarea taxei judiciare de timbru in cazul acestui recurs, legea spune ca se ia 3% la valoarea masei partajabile, adica 3% din partea care ii revine lui. Asta e o intrebare, a doua ar fi cam cat se ia de un avocat ptr un proces de recurs, avocat al intimatului ptr ca mamei mele avocatu ei a cerut 1.500 RON desi acest proces va dura maxim 2 termene. Va multumesc astept raspunsurile.
Mostenire
thegame1983
Buna ziua!
As avea o nelamurire pe care sper sa o pot rezolva online.....
Bunica mea afost adoptata de catre matusa si unchiul ei fiind apoi singurul copil ... (vezi toată discuția)