avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 908 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme cu mostenirea
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme cu mostenirea

Buna seara,
Am si eu o problema spinoasa, sper din suflet sa-mi dea cineva un sfat...Este legata de mostenirea mamei mele. Istoria incepe acum 15 ani cand a murit bunicul, toata averea familiei fiind pe numele lui si a strabunicii. Dupa moartea lui, automat mostenirea i-a revenit strabunicii, bunica nefigurand pe niciun act. Mama are un frate care a fortat-o pe strabunica sa faca un testament, legalizat in prezenta unui notar(desi strabunica era senila), prin care ii lasa lui, fratelui toata mostenirea. Mama s-a judecat cu fratele ei si a pierdut procesul, iar acum trebuie sa-i plateasca sulta fratelui, iar suma este foarte mare. Noi acum vom face apel dar vrem sa stim daca mai e vreo sansa de castig. De asemenea, am vrea sa stramutam procesul in alt oras, pentru ca la noi toti judecatorii au fost cumparati de unchiul. Cum se procedeaza? E posibil sa se mute procesul in alt oras la cerere?Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 09:56, 6 Mai 2010
Cerere de stramutare se formuleaza la Inalta Curte de Casatie si Justitie in conformitate cu prevederile art. 37 - 40 C.pr.civ.
Pentru admitera cererii se pot invoca motive rudenie sau afinitate intre magistrati si parti, motive de banuiala legitima sau de siguranta publica.
Nu renuntati pana ce procesul nu urmeaza toate caile de atac, fiindca este posibil ca hotararea sa se modifice in calea de atac a apelului sau a recursului.
Va multumesc.
u placere!
Ma bucur ca v-am putu da un sfat.
Nu prea vad cum ar fi putut unchiul sa cumpere toti judecatorii unei instante. Ma rog...

Spuneti ca ati pierdut in prima instanta. Nu ne spuneti insa care au fost capetele de cerere, ce ati cerut instantei, ce dovezi ati adus in sprijinul afirmatiilor potrivit carora bunica era senila si ca a fost fortata sa lase testamentul (cu atat mai mult cu cat este un testament autentic).

Daca nu veti putea dovedi lipsa de discernamant a testatoarei, nu aveti cum sa obtineti anularea testamentului. Cel mult, mama dumneavoastra va putea obtine reductiunea acestuia pentru incalcarea rezervei, dar si reductiunea trebuie ceruta instantei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Protejare mostenire paradox paradox Buna ziua, neavand cunostinte juridice, intreb daca se poate ca bunica mea sa lase sau sa instraineze printr-un artificiu judiciar (donatie, act de ... (vezi toată discuția)
Testament liviuursu liviuursu Mama mea vrea sa-mi faca testament prin care sa-mi treaca toata averea sa.Am un frate care a decedat .El are doi copiii.Intrebarea mea este daca dupa decesul ... (vezi toată discuția)
Testament ContSters308967 ContSters308967 Buna seara, Am o problema legata de atacarea testamentului.Fratele meu a decedat,la 7 ani dupa el a decedat si mama mea,in decursul acestor ani eu am primit ... (vezi toată discuția)