buna seara!bunicul meu are 81 ani si traieste in concubinaj.a avut niste caderi psihice acum 1 an.el vrea sai faca doamnei cu care sta contract de vanzare cumparare pe casa in care locuieste.el are parkinson si mia spus cineva ca as putea sa depun o cerere la camera notarilor publici si sa atasez la cerere o foaie de la medicul de familie cu boala parkinson pe care o are de vreo 10 ani ,si asa el no sa mai aiba drept de semnatura. Este adevarat? Va multumesc
merge si asa cum ziceti dvs.
oricum acest act, poate fi atacat de mostenitorii rezrvatari, daca are si cu acel prilej se va invoca si boala care l-ar fi impiedecat sa fie apt de semnare.
buna ziua!
boala parkinson nu afecteaza discernamantul persoanei, Parkinson-ul poate afecta capacitatea unei persoane de a-si controla miscarile corpului.
atat timp cat bunicul dvs are discernamat poate incheia orice act.
in afara de parkinson mai sufera si de altceva, vb de niste "caderi psihice".
Caderi psihice a avut in spital cand a fost internat.Lau legat gardienii de pat ca incepuse sa bata asistentele pe acolo.Si scria ceva si pe iesirea din spital ca are caderi psihice.Oricum daca este sa-l ducem la un psihiatru sigur ii pune un diagnostic deloc placut,dar nu putem.Se poate face ceva cu acea iesire din spital sau cu foile acelea care i le-a dat cand a fost externat?Va multumesc! Sau dati-mi un sfat ce ar putea face tatal meu (fiind singurul mostenitor) ca sa-l imiedice sa vanda casa unei straine.