avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cerere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cerere

buna seara!bunicul meu are 81 ani si traieste in concubinaj.a avut niste caderi psihice acum 1 an.el vrea sai faca doamnei cu care sta contract de vanzare cumparare pe casa in care locuieste.el are parkinson si mia spus cineva ca as putea sa depun o cerere la camera notarilor publici si sa atasez la cerere o foaie de la medicul de familie cu boala parkinson pe care o are de vreo 10 ani ,si asa el no sa mai aiba drept de semnatura. Este adevarat? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: adaa_19 , utilizator 21:27, 3 Februarie 2010
nu am avut, dar am mai auzit de un astfel de registru, notari

cel mai sfant, va deplasati
merge si asa cum ziceti dvs.
oricum acest act, poate fi atacat de mostenitorii rezrvatari, daca are si cu acel prilej se va invoca si boala care l-ar fi impiedecat sa fie apt de semnare.
Singurul mostenitor este tatal meu.Dar mai exista o problema,depinde cat de grav este parkinsonul?banuiesc ca trebuie sa fie avansat.
buna ziua!
boala parkinson nu afecteaza discernamantul persoanei, Parkinson-ul poate afecta capacitatea unei persoane de a-si controla miscarile corpului.
atat timp cat bunicul dvs are discernamat poate incheia orice act.
in afara de parkinson mai sufera si de altceva, vb de niste "caderi psihice".
Caderi psihice a avut in spital cand a fost internat.Lau legat gardienii de pat ca incepuse sa bata asistentele pe acolo.Si scria ceva si pe iesirea din spital ca are caderi psihice.Oricum daca este sa-l ducem la un psihiatru sigur ii pune un diagnostic deloc placut,dar nu putem.Se poate face ceva cu acea iesire din spital sau cu foile acelea care i le-a dat cand a fost externat?Va multumesc! Sau dati-mi un sfat ce ar putea face tatal meu (fiind singurul mostenitor) ca sa-l imiedice sa vanda casa unei straine.

Alte discuții în legătură

Administrarea bunurilor unei persoane majore bolnava psihic miha2012 miha2012 Matusa mea, care locuieste in prezent cu mine si mama mea , mi-a facut o procura notariala, dupa obtinerea discernamantului de la I.M.L., pentru a-i vinde un ... (vezi toată discuția)
Obtinere tutela bolnav psihic Yrreall42 Yrreall42 Buna ziua !Tatal meu este diagnosticat cu alzheimer si parkinson. Este agresiv,alcoolic si aduna lucruri din gunoaie permanent. Nu se poate comunica cu el ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de ajutor! simonetta_teo simonetta_teo mama mea impreuna cu fratele ie sunt mostenitori bunicului,acesta decedand in martie.mama este bolnava psihic, dar fara acte,refuza sa faca succesiunea,ea sta ... (vezi toată discuția)