avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1025 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire casa

Buna ziua. In anul 2006 a decedat bunica si am mostenit impreuna cu sora mea casa. Actul de mostenire a fost facut pe baza unei copii dupa contract deoarece nu sa gasit originalul pana in ziua de azi. As vrea sa stiu daca aceasta mostenire se poate ataca de catre cineva si daca da in cat timp? va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Monica Hanganu , Mediator 21:08, 28 Aprilie 2013
De atacat se paote ataca insa degeaba se ataca daca nu se obtine castig de cauza de respectiva persoana.Este foarte greu ca persoana respectiva sa obtina castig de cauza.
In caz de judecata ar trebui sa va angajati avocat intrucat nu exista un proces tip si exista tot felul de modalitati juridice pentru a se deschide proces.
In primul rand avocatul va poate redacta intampinarea ceea ce ar conta cel mai mult in proces.
Intampinarea se face insa in functie de actiunea reclamantului, adica in concret.
Dupa mai mult de3ani de la emiterea certificatului aveti sanse de castig numai daca exista cauze de nulitate absoluta .
Succesiunea poate fi contestata daca :
- bunica la data decesului nu mai era proprietara casei, deoarece a instrainat-o in timpul vietii si in acest caz , adevaratul proprietar poate revendica casa si terenul cand vrea deoarece dreptul de proprietate este imprescriptibil.
- mai exista alti mostenitori care nu au fost chemati la dezbaterea sucesiunii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire monica_elena monica_elena Bunica mea a avut trei copii. O sora mai mare, care a murit acum un an, mama si un frate, care traiesc. Bunica este unic proprietar, bunicul meu este mort ... (vezi toată discuția)
Mostenire--am nevoie de sfatul d-voastra ContSters180206 ContSters180206 Buna seara Casa este pe numele bunicilor mei. Dupa moartea lor, mama mea este singura mostenitoare. Mama mea are 2 copii (pe mine(fiul) si pe sora ... (vezi toată discuția)
Cumparare drept litigios de la bunica supravietuitoare gabittza gabittza Buna seara, as vrea sa aflu cum as putea sa cumpar avantajos dreptul bunicii mele , supravietuitoare.Ceea ce as vrea sa aflu, modul sigur si onorabil de ... (vezi toată discuția)