avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1023 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cumparare drept litigios de la bunica supravietuitoare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cumparare drept litigios de la bunica supravietuitoare

Buna seara, as vrea sa aflu cum as putea sa cumpar avantajos dreptul bunicii mele , supravietuitoare.Ceea ce as vrea sa aflu, modul sigur si onorabil de insusire a acestui drept .Mama mea este mostenitoare directa, iar bunica ar vrea sa-mi cedeze drepturile ei.Care modalitate ar fi avantajoasa?Vinderea creantei eventuale, cesiunea dreptului litigios sau cumpararea dreptului de litigiu? Multumesc anticipat

cota bunicii este 4/16
Ultima modificare: Marți, 21 Septembrie 2010
gabittza, utilizator
Cel mai recent răspuns: gabittza , utilizator 22:08, 1 August 2011
5/8 sau 1/4?
Dati-ne mai multe date despre drepturile respective.
bunicii ii revine cota de 4/16,iar cu aceasta am un contract de intretinere actualmente. suprafata revendicata in instanta este de 44 ari.alte informatii? procesul este pe rol la recurs si as vrea sa-i cumpar dreptul de litigiu sau cum altfel as putea intra in posesia dreptului?
:confused: (despre ce vorbim?)

Ce s-a instrainat contra intretinere?
Cine si ce revendica si de la cine? (Care e legatura cu intretinerea?)
Care este pozitia mamei dvs. in aceasta chestiune?
Care e data decesului? (mai mult/mai putin de 6 luni?)
Bunicul era parte in proces? Au intrat / n-au intrat inca in proces mostenitorii in locul lui?
Etc.

Stiti, avocatul are raspunsuri dupa mult studiu nu dupa ...ghicit in frunzele din ceaiul de dimineata. Poate incercati sa intrati in biroul vreunuia ca sa inteleaga si el din hartii cam despre ce ar trebui sa vorbeasca (si in primul rand ce intrebari in scop de lamurire sa puna, caci si intrebarile iti vin abia dupa ce te dumiresti cam pe unde bate problema)

da, sunt multe intrebari...1)intretinerea viza casa in care locuim impreuna(bunica si familia mea);2)mostenitorii revendica o suprafata de 44 ari luata abuziv ,Primaria a improprietarit proprietarii anteriori noua(actul de proprietate asupra terenului a fost obtinut la schimb cu Republica Populara Romana in 1958), respectiv anului 1958; 3)mama este mostenitoare cu cu cota 3/16 asemenea celor 3 frati , 4)decesul a survenit in 2006, sucesiunea a avut loc in 2007,mostenitori:bunica cu 4/16, mama cu 3/16 si ceilalti 3 frati cu cate 3/16;5)bunicul nu a intrat in proces pentru ca acesta a decedat inainte .
Referitor la avocati , am fost , procesul este pe rol , dar ceea ce as fi vrut sa aflu era calea ieftina de preluare/cumparare a dreptului bunicii mele intrucat cheltuielile in proces pana acum au fost suportate de mine... adaug relatia cu bunica este foarte buna...
intrebare:Care este modalitatea ,de preferat, privitor la dreptul de litigiu al bunicii?
multumesc

Alte discuții în legătură

Se poate lasa mostenire astfel ? Dorky Dorky Bunicul meu are un baiat si-o fata, bunica, adica sotia lui nu mai traieste. Sa zicem ca eu sunt nepotul bunicului, fiul fetei lui. Bunicul are un ... (vezi toată discuția)
Probleme intre frati gabitzaalex gabitzaalex Buna ziua, As dori daca se poate sa ma lamuriti si pe mine cu niste raspunsuri, in masura in care se poate. Eu si fratele meu nu ne intelegem asupra unui ... (vezi toată discuția)
Cum se stabileste cota succesorala? mada_iss mada_iss Dupa moartea bunicii mele paterne (1971), prin succesiune notariala tatalui meu i s-a acordat ¾ din masa succesorala iar bunicului meu patern cota de ... (vezi toată discuția)