avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 610 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... probleme intre frati
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

probleme intre frati

Buna ziua,
As dori daca se poate sa ma lamuriti si pe mine cu niste raspunsuri, in masura in care se poate.
Eu si fratele meu nu ne intelegem asupra unui pret ca si despagubire pentru cota mostenita de la tatal nostru.Apartamentul in care am locuit pana la data casatoriei mele era pe numele parintilor nostri. La decesul tatalui s-a facut succesiunea. Dupa aceasta mama mea a vandut fratelui partea ei, astfel el are 13/16 iar eu 3/16 din apartament.In apartament acum locuieste fratele meu cu mama si cu bunicul nostru. Ce pot face sa imi revendic dreptul meu. Daca il dau in judecata ce trebuie sa platesc si ce pot recupera de la el dupa judecata? - taxa de timbru cum se calculeaza si cine o plateste si onorariul avocatului meu ?Astept raspuns.Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: baietzika , utilizator 11:08, 15 Mai 2012
dp moartea tatalui dvs 1/2 din apart este al mamei ca era bun comun banuiesc. 1/4 din jumatatea tatalui e al mamei ca sot supravietuitor. 3/4 este impartit egal la cei doi copii.
mama dvs nu avea dreptul sa vanda unuia din copii "vanzarea catre un mostenitor direct se considera donatie". deci acel act este atacabil in instanta avum sau dupa moartea dansei. (depinde si de prescriptie daca ati fost oficial instiintata de vanzare ...aici e mai incalcit si va sfatuiesc sa discutati cu un avocat pt a nu pierde dreptul de a initia actiunea in judecata). teoretic dp moartea parintilor ca doi frati buni ar tb sa impartititi totul juma juma asa cum este corect. banuiesc ca fratele o intretine pe mama si at sunt de acord ca merita o cota mai mare dar si dvs sunteti copilul ei asa ca tb sa va afere si dvs ceva si oricum legea o obliga fiind mostenitor rezervatar. daca vreti sa va intelegeti amiabil gasiti impreuna un expert sa va faca o evaluare corecta a apart si suma care vi se revine stabiliti cand si cum o primiti. avocatul il platiti dvs. va fi un proces lung si greu. poate sa coste inter 700-3000 lei poate mai mult. recuperarea banilor platiti pe avocat va fi in masura in care paratul este vinovat. aici nu e vb de vina si at veti plati fiecare cota parte din cheltuielile de judecata proportional cu cat ati castigat % din bunuri. o expertiza va da intotdeauna un pret mai mic decat va asteptati , cautati pe net modalitati de stabilire valoare imobile. sau grile notariale imobiliare pt a va lamuri. succes. pt alte interbari pe privat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de mostenitor. vanzare imobil roxanaman roxanaman Buna ziua Am si eu o mare mare nelamurire in ceea ce priveste succesiunea...Parintii mei au decedat.Prima a fost mama mea si la un an diferenta a fost tatal ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire ovidiu239 ovidiu239 buna ziua sunt din bacau am 31 ani sunt bonlav fac dializa de 3 ani si am o prob care as vrea sa gasesc un raspuns locuiesc in casa bunicilor mei care is ... (vezi toată discuția)
Mostenire baderca baderca V-as ruga daca puteti sa ma lamuriti intr-o speta. Tatal meu a murit acum 2 ani iar mama mea a murit luna trecuta si a ramas o casa cu cateva hectare de ... (vezi toată discuția)