buna ziua sunt din bacau am 31 ani sunt bonlav fac dializa de 3 ani si am o prob care as vrea sa gasesc un raspuns locuiesc in casa bunicilor mei care is decedati de 3 ani a decedat si mama mea iar acum am ceva prob nu e fac mostenirea iar tatal meu vitreg cu fratele meu tot vitreg cer parteaas vrea sa stiu daca tatal meu are dreptul si fratele meu la ceva din casa pt ca fratele meu nu e frate bun tatal meu cand sa luat cu mama mea avea un copil adk pe fratele meu iar mama mea ma avea pe mine nu suntem frati buni as vrea sa stiu incotro sa apuc va multumesc pt intelegere
Fiind vorba de averea din partea bunicilor materni la mostenire dupa mama dvs, intrati dvs. si tatal dvs. Fratele vitreg nu are parte la mostenire. Mostenirea se imparte jumi /juma intre dvs. si tatal vitreg ca sot al mamei dvs. Asta daca bunicii dvs. nu au mai avut si alti copii in afara de mama dvs.
fratele vitreg va avea dreptul la mostenirea tatalui sau,respectiv tatal dvs vitreg(adica la cota de 1/4 care i-a revenit de la mama dvs).Mama dvs a fost casatorita cu acte cu tatal dvs vitreg?