Bunicul se casatoreste cu bunica, la inceputul anilor 40, casatorie din care ies doi copii, mama si fratele mamei, unchil B. Inainte de casatorie bunicul detine 5Ha de pamant. In timpul razboiului bunicul moare si nimeni pana in ziua de azi nu deschide vre-un act de succesiune asupra bunurilor lui. Dupa cativa ani bunica "traieste, se casatoreste" (in ghilimele, pt ca nu s-au casatorit niciodata legal) cu un alt barbat (bunicul vitreg) care avea si el doi copii si 10 Ha de pamant agricol. La randul lor, bunica si bunicul vitreg au si ei doi copii. La apoximativ 7 ani dupa decesul bunicului vitreg decedeaza si bunica. Ce obligatii si ce drepturi am din toata povestea asta asupra celor cinci sau zece Ha de teren?
...partea bunicului se imparte la 2 intre cei 2 copii daca bunicul a decedat inainte de intrarea in vigoare a Legii nr. 319/1944care acorda dreptul la mostenire si sotului(bunicii in speta)...daca a murit dupa atunci bunica intra in partea bunicului in cuantum de 1/4 si restul de 3/4 se imparte in mod egal la copii...bunica nu mosteneste nimic dupa bunicul vitreg ci averea sa se imparte la copiii lui...insa averea bunicii inclusiv acel 1/4 mostenit se imparte din nou la toti copiii ei(deci la 4)...
Daca bunica si bunicul vitreg nu au fost casatoriti, inseamna ca bunica nu a venit la mostenire. Pe bunicul vitreg l-au mostenit cei 2 copii dinainte de bunica si cei 2 facuti cu bunica. Dvs. nu il mosteniti pe bunicul vitreg.
Mostenirea bunicului s-ar imparti astfel: bunica 1/4 din masa succesorala, copiii 3/4 (3/8 mama dvs. si 3/8 fratele mamei). Daca mama dvs. este in viata, dvs. nu aveti niciun drept asupra terenului mostenit de dansa.
Succesiune
Maryzin
Buna ziua!
As dori și eu câteva răspunsuri la niște situații legate de o succesiune, moștenire.
Tatăl meu a fost căsătorit cu mama mea 45 de ani, ... (vezi toată discuția)
Mostenire
olympya
buna ziua!
va rog ,sa ma lamuriti intr-o problema legata de o succesiune.Este vorba de casa bunicilor (bun comun) si cei doi copii ai lor.Bunicul si unul din ... (vezi toată discuția)