avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire frati buni, frati vitregi
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire frati buni, frati vitregi

- Bunica mea dupa casatoria cu sotul ei a facut 2 copii.
- Dupa moartea sotului sau ea s-a recasatorit cu bunicul meu care avea dintro alta casatorie 3 copii.
- Din aceasta casatorie au mai rezultat inca 3 copii
- Bunicul a murit in 1979 iar bunica in 2009.

- Am gasit printre actele ei o ADEVERINTA eliberata in anul 1991 de catre primaria comunei in care avea domiciliul bunica mea, care "constituie dovada dreptului de proprietate pana la eliberarea titlului de proprietate" si in care este trecuta bunica mea cu cei trei fii ai sai din ultima casatorie si un fiu de-al celui de-al doilea sot (bunicul meu).
- Tot aceleasi 5 persoane de mai sus apar si pe TITLUL DE PROPRIETATE emis ulterior, in anul 2007

INTREBARE:
- Ceilalti fii care nu sunt trecuti in TITLUL DE PROPRIETATE nu mai au nici un drept de mostenire?
- Cine o mosteneste pe bunica mea care este trecuta in TITLUL DE PROPRIETATE alaturi de cei 4 copii?


Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 10:59, 21 Martie 2011
Pe titlul de proprietate, ca si pe adeverinta, sunt trecute doar persoanele care au formulat cerere in acest sens: chiar daca sunt, de exemplu, 10 frati, insa au facut cerere doar 2, numai acestia vor fi trecuti pe titlu, nu toti 10. Partea bunicii din terenul respectiv va fi mostenita de catre toti copiii sai naturali, indiferent daca sunt sau nu trecuti pe TP.
Multumesc pentru raspuns.
Daca pe TITLUL DE PROPRIETATE alaturi de bunica sunt trecuti si 4 copii, aceste 6 ha din TP se impart la 5 si fiecare primeste 1,2ha? Iar partea bunicii de 1,2 ha se va imparti la toti cei 5 fii naturali ai sai sau si la cei 3 fii adoptivi?

Sau cum se face impartirea daca bunica a facut 5 copii (2 cu primul sot si 3 cu al doilea) iar al doilea sot avea 3 copii dinaintea casatoriei cu bunica mea?
Partea bunicii este de 1.2 ha care se va imparti doar la copiii naturali ai acesteia (cei 2 din prima casatorie si cei 3 din a doua). Copiii celui de-al doilea sot, din o alta casatorie, nu au vocatie succesorala de pe urma mamei vitrege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titulari titlu proprietate Merox Merox Tatăl meu împreună cu alți 2 frati a mostenit de la bunicul meu 4 ha de pământ. In 1995 cred primaria a eliberat o adeverinta de proprietate pe numele ... (vezi toată discuția)
Cum se imparte un teren intre mostenitori anakyn anakyn Se da un teren de 1 ha sa zicem, cu 3 persoane pe titlul de proprietate. hectarul se va imparti in 3. dar daca din cele 3 persoane una decedeaza, sotul/sotia ... (vezi toată discuția)
Succesiune - mostenire CManole CManole Bunicul se casatoreste cu bunica, la inceputul anilor 40, casatorie din care ies doi copii, mama si fratele mamei, unchil B. Inainte de casatorie bunicul ... (vezi toată discuția)