avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 256 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum se imparte un teren intre mostenitori
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum se imparte un teren intre mostenitori

Se da un teren de 1 ha sa zicem, cu 3 persoane pe titlul de proprietate. hectarul se va imparti in 3. dar daca din cele 3 persoane una decedeaza, sotul/sotia acesteia la fel, si are 2 copii, deci 2 mostenitori. hectarul respectiv la cati se va imparti? tot la 3, si din treimea respectiva inca o data la 2 pentru cei 2 copii sau 1 ha se imparte la 4?
cand intreb cum se imparte ma refer legal, sau sa zicem daca s-ar ajunge la instanta daca nu s-ar intrelege persoanele la notar pt partaj.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:39, 15 Septembrie 2014
Terenul se imparte la numarul de proprietari de pe titlul de proprietari si nu la numarul de copii ai proprietarilor. Cu alte cuvinte, se imparte celor de pe titlul de proprietate.

Un proprietar poate sa aiba un copil, altul zece sau 20.
Copiii vor imparti cota celui pe care il mostenesc, adica 1/3 din ha.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire frati buni, frati vitregi ReMMuS ReMMuS - Bunica mea dupa casatoria cu sotul ei a facut 2 copii. - Dupa moartea sotului sau ea s-a recasatorit cu bunicul meu care avea dintro alta casatorie 3 ... (vezi toată discuția)
Buna ziua Ovydel32 Ovydel32 Va rog sa ma ajutati cu cateva sfaturi daca se poate, Am un titlu de proprietate comun (4 persoane), la primarie nu stiu cine si prin ce metoda suprafata din ... (vezi toată discuția)
Impartirea unui teren in mod legal. marcela pop marcela pop Buna seara. As dori o informatie din partea voastra referitor la urmatoarea tema. Tatal meu se afla in posesia Titlului de proprietar al unui teren de 2,5 ha ... (vezi toată discuția)