Am un angajat care doreste incetarea contractului de munca prin demisie, cu acordul partilor. Am fost de acord. Acum imi solicita plata concediului de odihna la care ar fi avut dreptul. Mentionez ca angajatul a inceput activitatea in august 2012 si a fost programat pentru concediu in iulie 2013. Demisia si plecare lui din firma s-a facut in data de 15 februarie 2013.
Am gasit art.146 alin. 4 "(4) Compensarea în bani a concediului de odihnă neefectuat este permisă numai în cazul încetării contractului individual de muncă."
Cum se interpreteaza ???
In cazul in care nu primesc Procesul Verbal in termen de 15 zile (atat este valabila Dovada pe care am primit-o in schmbul permisului) mai pot conduce autoturismul ?
Buna ziua,
Am fost oprit de Politia Rutiera (doi politisti) si mi s-a retinut permisul pentru o presupusa neacordare de prioritate. Mi s-a intocmit proces verbal la care am avut obiectii si anume, am considerat ca faptele descrise nu corespund realitatii. Politistul a notat si mi-a spus ca imi va trimite procesul verbal prin posta, la domicilul meu. Mi-a retinut permisu si mi-a dat o dovada.
Deci, am dovada dar nu am proces verbal pe care sa-l contest, nu am semnat de primire pentru dovada. E legal ???? Ce ar trebui sa fac in acest caz.
Buna ziua,
Un amic vrea sa intre in asociere in participatiune cu mine. Ce presupune, care sunt avantajele si dezavantajele lui si care sunt avantajele si dezavantajele mele ??
Sigur ca o sa astept cele 60 de zile pentru ca ma intereseaza sa incasez valoare contractului pe cale amiabila, evitand astfel cheltuieli si nervi suplimentari. Ce m-a derutat pe mine este faptul ca dupa ce i-am trimis notificare, am primit raspuns scris prin care ma anunta ca are 60 de zile scadenta si ca daca nu respect contractul ma va urmari pentru "abuz de incredere". Nu stiu cum am abuzat eu .... Oricum, este o lectie de invatat pentru mai tarziu: "citeste contractele dupa ce vin semnate de la clienti" !!!
Buna ziua!
Sunt producator de Tamplarie PVC. Am incheiat uhn contract de furnizare tamplarie PVC cu un constructor. Contractul este tiparit in forma finala dupa negocieri verbale. L-am semnat, stampilat si l-am trimis constructorului sa-l semneze si stampileze in forma discutata.El l-a semnat si stampilat dar a modificat termenul de plata cu pixul (de mana), de la plata in termen de 2 zile de la receptia lucrarii la 60 de zile. Nu am observat lucrul acesta decat dupa ce am finalizat lucrarea, am cerut banii si mi s-a spus ca va plati la 60 de zile dupa cum scrie in contract.
Ce se poate face in astfel de cazuri?? Mentionez ca modificarea nu este parte al unui act aditional si nu este semnatura mea si stampila in treptul modificarii.