Buna ziua!
Sunt producator de Tamplarie PVC. Am incheiat uhn contract de furnizare tamplarie PVC cu un constructor. Contractul este tiparit in forma finala dupa negocieri verbale. L-am semnat, stampilat si l-am trimis constructorului sa-l semneze si stampileze in forma discutata.El l-a semnat si stampilat dar a modificat termenul de plata cu pixul (de mana), de la plata in termen de 2 zile de la receptia lucrarii la 60 de zile. Nu am observat lucrul acesta decat dupa ce am finalizat lucrarea, am cerut banii si mi s-a spus ca va plati la 60 de zile dupa cum scrie in contract.
Ce se poate face in astfel de cazuri?? Mentionez ca modificarea nu este parte al unui act aditional si nu este semnatura mea si stampila in treptul modificarii.
Din momentul in care d-voastra a-ti efectuat lucrarea in urma primirii contractului semnat, el presupune ca ati fost de acord cu modificarea termenului de plata. in caz contrar nu a-ti fi procedat la executarea lucrarii.
Consider ca modificarea adusa de el nu este valabila si va recomand actionarea in instanta pentru recuperarea debitului!
Sigur ca o sa astept cele 60 de zile pentru ca ma intereseaza sa incasez valoare contractului pe cale amiabila, evitand astfel cheltuieli si nervi suplimentari. Ce m-a derutat pe mine este faptul ca dupa ce i-am trimis notificare, am primit raspuns scris prin care ma anunta ca are 60 de zile scadenta si ca daca nu respect contractul ma va urmari pentru "abuz de incredere". Nu stiu cum am abuzat eu .... Oricum, este o lectie de invatat pentru mai tarziu: "citeste contractele dupa ce vin semnate de la clienti" !!!
Conform art. 290 Cod Penal, falsificarea unui inscris sub semnatura privata prin vreunul din modurile aratate in art. 288 (falsul material in inscrisuri oficiale), daca faptuitorul foloseste inscrisul falsificat ori il incredinteaza altei persoane spre folosire, in vederea producerii unei consecinte juridice, se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda.
Fapta penala
andrutzi
Se poate incadra la fapte penale, fapta prin care un functionar primeste o cerere, o inregistreaza, prin anumite artificii si xeroxare ii schimba continutul, ... (vezi toată discuția)
Falsificare semnatura
elnyy
Sotul meu a facut un imprumut foarte mare la o banca fara stirea mea, iar pentru a i se acorda acel imprumut avea nevoie de aprobarea si semnatura mea. Prin ... (vezi toată discuția)