avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 958 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Fals in inscrisuri sub semnatura privata
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Fals in inscrisuri sub semnatura privata

Va rog mult sa ma lamuriti si pe mine cu un lucru,fals in inscrisuri sub semanatura privata ce inseamna?am fost trimis in judecata pt ca am completat niste facturi cu datele unor angajati,eu am primit datele lor de la colegul meu care m-a asigurat ca angajatii stiu de ele.le-am completat insa nu le-am contrafacut scrisul nici semnatura le-am scris cu scrisul meu nu am avut nici intentia de a imita scrisul lor.am recunoscut asta si procurorul a cerut si expertiza care s-a dovedit ca e scrisul meu.Si totusi m-au trimis in instanta.Eu credeam ca fals in inscrisuri inseamna sa incerci sa imiti scrisul unei persoane si semnatura?si apoi sa folosesti inscrisul ceea ce eu nu am facut ci colegul meu insa el nu recunoaste ce mi-a spus cand mi le-a dat sa le completez.Iar procurorul m-a trimis in instanta.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 19:24, 18 Martie 2010
Art. 290. - Falsul în înscrisuri sub semnãturã privatã

Falsificarea unui înscris sub semnãturã privatã prin vreunul din modurile arãtate în art. 288, dacã fãptuitorul foloseste înscrisul falsificat ori îl încredinteazã altei persoane spre folosire, în vederea producerii unei consecinte juridice, se pedepseste cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendã.

Tentativa se pedepseste.

Iar articolul 288, la care face referinta textul de mai sus, spune ca

Falsificarea unui înscris oficial prin contrafacerea scrierii ori a subscrierii sau prin alterarea lui în orice mod, de naturã sã producã consecinte juridice, se pedepseste cu închisoare de la 3 luni la 3 ani.

Falsul prevãzut în alineatul precedent, sãvârsit de un functionar în exercitiul atributiilor de serviciu, se pedepseste cu închisoare de la 6 luni la 5 ani.

Sunt asimilate cu înscrisurile oficiale biletele, tichetele sau orice alte imprimate producãtoare de consecinte juridice.

Probabil procurorul interpreteaza cele intamplate ca fiind comise in intentia de a crea impresia, ca ceilalti au completat factura.

Va propun sa contactati un avocat.
Bunaa ziua !
Ce sa insemne ? Inseamna savarsirea infractiunii prevazute si pedepsite de art. 290 c.pen. care prevede urmatoarele : "Falsificarea unui inscris sub semnatura privata prin vreunul din modurile aratate in art. 288 ( adica prin contrafacerea scrierii ori a subscrierii sau prin alterarea lui in orice mod, de natura sa produca consecinte juridice ), daca faptuitorul foloseste inscrisul falsificat ori il incredinteaza altei persoane spre folosire, in vederea producerii unei consecinte juridice, se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda.
Tentativa se pedepseste.
Instanta va hotari.

In conditiile in care s-a constat ca in cauza suzsta elementele si indiciile infractiunii mentionate,rezulta ca au fost administrate probe temeinice in acest sens
Ramane ca instanta ,in raport de aparare ,sa dispuna
Pentru competenta reprezentare,angajati avocat
Ultima modificare: Joi, 18 Martie 2010
ynocentta, utilizator
Daca puteti dovedi veridicitatea inscrierilor din acele facturi,dovedindu-va astfel nevinovatia cu probe,trebuie sa faceti acest lucru.
Pentru ca totul sa se desfasoare in cel mai profesionist mod,este bine sa apelati la sistenta juridica specializata,din partea unui avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Falsificarea semnaturii iosif28 iosif28 Buna seara as dori sa aflu cum se pedepseste falsificarea unei semnaturi (vezi toată discuția)
Fals in inscrisuri Elena2014 Elena2014 Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti ce inseamna fals in inscrisuri sub semnatura privata? Cum se pedepseste falsul in inscrisuri?? Multumesc (vezi toată discuția)
Fals în acte szenikop szenikop Fostul meu soţ a falsificat un contract de vânzare cumpărare, falsificând şi semnăturile martorilor. Ce urmări legale poate avea (vezi toată discuția)