Buna seara.
Nu ma indoiesc de faptul ca interpretarea dvs. este corecta ci de cea a reprezentantilor casei de pensii. Deocamdata doar m-am informat pentru a fi pregatit din punct de vedere legislativ in momentul contactarii casei de pensii. Multumesc.
Multumesc pentru raspuns. Aceeasi dilema aveam si eu referitor la posibilitatea de a putea beneficia de prevederile anexei 6 din legea nr. 263/2010 care se referea doar la militarii activi. Am citit raspunsul la care ati facut trimitere si sper ca si cei de la casa de pensii sa aiba aceeasi interpretare. inca o data va multumesc. Buna seara.
Sunt militar in rezerva si doresc sa aflu cand si in ce conditii pot sa beneficiez de pensie. Am vechime efectiva in M.Ap.N. de 15 ani si 3 ani scoala militara. Am trecut in rezerva in anul 1998 la cerere, fara drept de pensie si de atunci am lucrat in diverse firme timp de 6 ani. Am varsta de 50 ani. In perioada cat am activat am indeplinit functii de comanda timp de 13 ani. Ma intereseaza daca pot beneficia de prevederile anexei 5 din legea 263/2011 si cand pot beneficia de pensie anticipata si de limita de varsta si in ce conditii. Va multumesc anticipat.
Cu stima si respect barbos.