contestatia a fost formulata de un avocat, iar primul lucru invocat in ea este chiar nerespectarea termenului de comunicare a PV. abia apoi s-au invocat alte aspecte legate de procedura de comunicare si faptele comise ce au dus la intocmirea procesului.
deci ca sa nu mai lungim inutil discutia, concluzia este ca nu se mai poate face nimic. corect?
atunci va rog sa-mi raspundeti la intrebarea : cum trebuie sa procedez cu permisul? am la dispozitie sa-l predau 15 zile de la data pronuntarii sentineti, adica 16.11.2001 sau de la data la care voi fi instiintat? trebuie sa ridic vreun document cu care sa merg la politie ca sa pot preda permisul?
PV-ul este incheiat in data de 14.07.2011, iar procesul verbal de comunicare a procesului verbal contraventional este datat 18.08.2011.
am depus copii dupa amandoua documentele la dosar, practic tot ceea ce trebuia sa faca completul de judecata era sa declare nul Procesul Verbal de contraventie. in schimb, a decis ca declare contestatia ca neintemeiata si in plus irevocabil. este revoltator, mai ales prin prisma faptului ca nici nu am fost vinovat de ceea ce mi se imputa in PV.
as vrea sa pot face ceva sa iasa la iveala cum un complet de judecata incalca flagrant legea. probabil nici nu au citit contestatia, au dat solutia fara macar sa se uite pe dosar.
am procesul verbal de comunicare a procesului verbal care e datat 17.08.2011. in plus, pv-ul a fost predat vecinului meu, desi asta e ilegal, trebuia predat unei rude de gradul 1 sau unui colocatar.
desi am depus toate actele la dosar care demonstreaza ca respectiva comunicare a procesului verbal s-a facut in termen ce depaseste 30 de zile, solutia a fost de respingere a contestatiei si este irevocabila. nu gasesc nicio explicatie pentru solutia asta, decat daca cele 30 de zile in care trebuie comunicat pv-ul sunt zile "lucratoare", desi asta nu e specificat in lege. deci, poate cineva sa-mi explice de ce completul de judecata a decis sa incalce legea in situatia asta ?
pv-ul nu a venit prin posta, a fost adus acasa de un agent de la sectia de domiciuliu. s-a intocmit un proces-verbal de comunicare in data de 17. deci judecatorul cum a "ghicit" el data cand a fost pv-ul depus la posta? sau cum s-a judecat acest caz? pentru ca sunt total revoltat de solutia data. de ce nu mi-a permis sa fac recurs macar? mai ales ca am contestat foarte multe lucruri in acest dosar : data comunicarii pv-ului care depaseste 30 de zile de la data intocmirii, procesul de comunicare (agentul care mi-a adus pv-ul trebuia sa mi-l dea personal sau unei rude sau colocatar. in schimb el l-a lasat la vecinul de peste drum), am contestat inclusiv fapta pentru care s-a intocmit pv-ul. deci repet, cum pot sa aflu felul in care s-a judecat acest dosar sau ce pot sa fac in privinta asta?
nu de alta, dar sunt complet nevinovat si asta ma revolta la culme.
Buna ziua!
Nu am semnat un proces verbal prin care mi se suspenda dreptul de a conduce pt 30 de zile in data de 14.07.2011, iar acesta mi-a fost comunicat in data de 17.08.2011, evident peste cele 30 de zile in care trebuia comunicat. Am depus contestatie, dar ieri am primit solutia : Respinge ca neîntemeiată plângerea formulată împotriva procesului verbal seria CC nr. 9642854/14.07.2011. Irevocabilă.
Mentionez ca PV-ul a fost adus la domiciliu de un agent de la politie.
1. cele 30 de zile in care trebuie comunicat pv-ul sunt zile "lucratoare" si asta e cauza respingerii plangerii?
2. daca raspunsul la prima intrebare e NU, mai pot face ceva in privinta asta avand in vedere ca solutia e irevocabila?
3. daca raspunsul la a doua intrebare e NU, mai pot plati jumatate din amenda mentionata in PV si cum trebuie sa procedez cu permisul? ma duc de buna voie la politie si il predau sau trebuie sa primesc o instiintare? permisul trebuie predat la sectia pe raza careia s-a intocmit PV sau la sectia de la domiciliu?