avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 946 soluții astăzi
Forum Activitate admar

Activitate admar

Răspuns la discuția despagubiri drept de proprietate
Multumesc de raspuns dar de plecat a plecat singura cand a vazut ca a pierdut apartamentul.In acest caz mai pot cere daune pentru nefolosinta dreptului de proprietate?Am motivele mele sa-i cer.Multumesc anticipat
Buna ziua, practica juridica si teoria se cam bat cap in cap când vine vorba de drept de proprietate.Cazul meu :am mostenit,după moartea tatalui meu 3/4 dintr-un apartament iar sotia supravietuitoare(nu mama mea, decedata anterior)1/4.După un lung partaj succesoral ce a durat 7 ani,apartamentul,mi-a fost atribuit dar pe tot parcursul procesului, sotia supravietuitoare a locuit in el .De precizat ca la un an dupa moartea tatalui meu acesata s-a recăsatorit deci nu poate fi vorba de drept de abitatie conform Legii 319/1944,folosind integral apartamentul cu noua familie. Intrebare: Pot cere despagubiri pentru dreptul de proprietate?Vă rog dati si exemple,legi,spete sau orice acte legale.Vă multumesc anticipat.
Discuție donatii
Sotia mea a primit acum 23 de ani o casa ca donatie din partea parintilor. In toata aceasta perioada, socrii mei(parintii sotiei), au ajutat-o cu bani pe cumnata mea ,sora sotiei mele.Intrebarea este:ce cota ii revine cumnatei mele, din casa donata de socrii mei,sotiei mele?De mentionat este si faptul ca apartamentul socrilor mei a fost vandut ,iar banii iau revenit cumnatei.Ambii socrii sunt decedati.
Discuție succesiuni
Cat conteaza ,din punct de vedere juridic, certificatul de mostenitor in succesiune