avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... despagubiri drept de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

despagubiri drept de proprietate

Buna ziua, practica juridica si teoria se cam bat cap in cap când vine vorba de drept de proprietate.Cazul meu :am mostenit,după moartea tatalui meu 3/4 dintr-un apartament iar sotia supravietuitoare(nu mama mea, decedata anterior)1/4.După un lung partaj succesoral ce a durat 7 ani,apartamentul,mi-a fost atribuit dar pe tot parcursul procesului, sotia supravietuitoare a locuit in el .De precizat ca la un an dupa moartea tatalui meu acesata s-a recăsatorit deci nu poate fi vorba de drept de abitatie conform Legii 319/1944,folosind integral apartamentul cu noua familie. Intrebare: Pot cere despagubiri pentru dreptul de proprietate?Vă rog dati si exemple,legi,spete sau orice acte legale.Vă multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: admar , utilizator 18:33, 12 Octombrie 2010
din moment ce aveti hotarare prin care v-a fost atribuit imobilul, dupa ce ii platiti sulta pentru partea ei, o puteti evacua.
mergeti la un executor cu hotararea investita cu formula executorie.
daca nu, va trebui sa-i faceti proces de evacuare in care ii puteti cere si daune pentru lipsirea de folosinta.
apelati la un avocat ca sa va faca mai intai niste notificari ca poate rezolvati asa.
nu puteti sa cereti despagubiri pt faptul ca sotia tatalui dvs a locuit in casa.insa ii puteti face actiune in evacuare daca aveti hotarare definitiva si irevocabila.
Multumesc de raspuns dar de plecat a plecat singura cand a vazut ca a pierdut apartamentul.In acest caz mai pot cere daune pentru nefolosinta dreptului de proprietate?Am motivele mele sa-i cer.Multumesc anticipat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sulta marinica71 marinica71 dupa decesul tatalui sotia acestuia a ramas in casa(bun propriu al tatalui) dandu-ma in judecata pentru dezbaterea succesiunii.dupa terminarea procesului daca ... (vezi toată discuția)
Intrebare actiune evacuare MARCO002400 MARCO002400 Dupa moartea tatalui meu, in casa a ramas sotia lui si fiul acesteia, care nu este mama mea, tatal meu era recasatorit. Precizez ca el nu a avut copii din a ... (vezi toată discuția)
Cota din mostenire a sotului supravietuitor AlinaLavinia AlinaLavinia Acum 2 ani mama murit. Au ramas 2 apartamente....unul cu 2 camere si unul cu 3 camere. Tata s-a recasatorit. Succesiunea am facut-o dupa ce s-a recasatorit. ... (vezi toată discuția)