avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Activitate KLAUDIIA

Activitate KLAUDIIA

Răspuns la discuția FIRMA DE RECUPERARE DEBITE
Va rog! As dori un sfat de la o persoana care a fost intr-o situatie similara sau un sfat de la o persoana cu studii juridice!
Va multumesc!
Buna ziua!
Incerc sa descriu problema pe scurt.
Mama a avut un contract cu o soc de leasing pt achizitionarea unei masini.
Ratele n-au fost platite 2 luni, masina a fost ridicata (mai 2009).
Ni s-a spus ca mai avem de platit rratele restante si diferenta dintre pretul de achizitie si de revanzare al masinii.
Doi ani n-am primit nimic, dupa 2 ani(apr 2011) primim somatie de plata de la o firma de recuperare prin care ni se aduce la cunostinta ca avem de platit niste sume uriase (40.000 ron).
Intrebarile mele:
1)Este legal ce a facut firma de leasing, nu ne-a instiintat in legatura cu sumele de plata si a cesionat contractul fara acordul sau instiintarea mamei
2) Firma de leasing adauga penalitati in continuare desi noi am inceput sa platim lunar o suma de bani, dar vor sa semnam un angajament de plata. Angajament n-am semnat pt ca nu suntem de acord cu sumele astea astronomice ( acum 90.000) si ne ameninta cu executarea silita a veniturilor si bunurilor.
Vreau sa stiu ce am de facut folosind mijloace legale.
Va multumesc.
Răspuns la discuția firma de recuperari
va rog sa-mi dati mai multe detalii.
Este legal sa faca asta dupa doi ani, sa nu ma anunte nimic doi ani?
Chiar nu pot face nimic, sa-i dau in judecata, sa depun contestatii undeva?
Buna ziua.
Am o problema foarte mare la care caut raspuns de foarte mult timp.
Am avut o masina achizitionata prin leasing pe care nu am mai putut sa o platesc. Dupa 3 luni de rate neplatite masina a fost ridicata de catre firma respectiva.
Dupa ce s-a intamplat lucrul acesta, n-am mai primit nici o scrisoare sau factura de la firma de leasing cu ratele restante. In naivitatea mea, si fara sa citesc contractul cum trebuie, am crezut ca asta a fost tot.
N-am platit ratele, au luat masina si gata.
Dupa 2 ani de zile primesc o scrisoare de la o firma de raecuperari cu niste sume de puteam sa-mi iau 2 masini noi, nu una.
Dupa cateva discutii telefonice, in care am specificat clar ca nu sunt de acord cu toate acele penalitati ci doar cu plata ratelor restante si a penalitatilor aferente, am inceput sa platesc pe luna in limita posibilitatilor. Am platit 3 luni, perioada in care penalitatile s-au acumulat in continuare, si am ajuns la fabuloasa suma de 57.000 ( cand am primit prima scrisoare in aprilie 2011 erau aprox 40.000 de plata, iar pana in nov s-a ajuns la respectiva suma).
Acum am primit alta scrisoare de la firma de recuperare prin care ni se cere sa semnam un contract (ceva de genul asta) dupa care ei urmeaza sa imi dea un scadentar cu ratele de plata.
Intrebarile mele ar fi urmatoarele
- este legal cum a procedat firma de leasing ca 2 ani nu au trimis nimic si ai cesionat contractul meu firmei de recuperari?
- este legal ca penalitatile mele sa pedepseasca de aprox 4-5 ori suma datorata?
Mentionez ca am platit deja 3 luni dar penalitatile s-au acumulat in continuare.
VA ROG FOARTE MULT SA MA AJUTATI CU UN RASPUNS !
Va multumesc!