Buna ziua!
Incerc sa descriu problema pe scurt.
Mama a avut un contract cu o soc de leasing pt achizitionarea unei masini.
Ratele n-au fost platite 2 luni, masina a fost ridicata (mai 2009).
Ni s-a spus ca mai avem de platit rratele restante si diferenta dintre pretul de achizitie si de revanzare al masinii.
Doi ani n-am primit nimic, dupa 2 ani(apr 2011) primim somatie de plata de la o firma de recuperare prin care ni se aduce la cunostinta ca avem de platit niste sume uriase (40.000 ron).
Intrebarile mele:
1)Este legal ce a facut firma de leasing, nu ne-a instiintat in legatura cu sumele de plata si a cesionat contractul fara acordul sau instiintarea mamei
2) Firma de leasing adauga penalitati in continuare desi noi am inceput sa platim lunar o suma de bani, dar vor sa semnam un angajament de plata. Angajament n-am semnat pt ca nu suntem de acord cu sumele astea astronomice ( acum 90.000) si ne ameninta cu executarea silita a veniturilor si bunurilor.
Vreau sa stiu ce am de facut folosind mijloace legale.
Va multumesc.
Sunteti in situatia mai multora, care nu au citit cu atentie contractul de leasing. In contractul de leasing este scris cea ce v-a spus firma de leasing la predarea masinii.Ar trebui sa incercati o negociere cu firma de recuperari si/sau cu firma de leasing, poate gasiti intelegere in legatura cu penalizarile. Multa bafta!
Buna seara! As dori, va rog frumos o parere, un sfat ...daca se poate!
Am tot citit pe site diferite postari si pareri si nu am inteles prea multe caci nici situatiile nu sunt similare poate!
Am o vecina care a facut un credit acum 5 ani (pe 21.06.2007) la BCR. Un credit de nevoi personale.Pana acum o luna-doua a platit consecutiv , insa a ajuns in imposibilitate de plata si au mers pe cale amiabila.Acum doua saptamani a platit ultima data 150 lei si urma in aceasta saptamana sa mai achite 150 lei insa de la banca i s-a spus ca nu mai este in baza lor de date.Vinerea trecuta a primit de la Kruk instiintare cum ca ei sunt acum creditorii creantei ei si ca au toate drepturile asupra ; datoria ei fiind cesionata si vanduta acestei firme.
Notificarea vine su o suma care este bineanteles marita.
Intrebarea este ce trebuie sa faca, tinand cont ca nu are servici , nu au bunuri mobile sau imobile pe numele lor(este casatorita).Nu au venituri si doi copii in crestere.
Va multumesc mult!
Ajutor cesionare leasing
n_i
Am nevoie de ajutor intr-o problema aparent simpla si logica (cel putin dupa parerea mea) dar practic foarte complicata.
Am o masina cumparata in leasing prin ... (vezi toată discuția)