locuri de parcare exista "fizic", in jurul blocurilor; fiecare bloc are locuri de parcare in jurul sau, problema este ca aceste locuri de parcare nu sunt trecute negru/alb in contractul de vanz - cump; avem in contracte doar cota parte din terenul aferent blocului. Si cu toate acestea, tot in cartierul nostru, privat exista locatari, care au cumparat apartamentele, de la firma care a construit blocurile, si are trecut in contract locul de parcare, negru/alb (dar sunt putine cazuri). In acest caz ce se intampla, cei care au loc de parcare, in contract, au accesul gratuit, iar noi care n-avem trebuie sa platim, in cadrul aceluiasi cartier ? E normal/corect asa ceva ?
In contr nu scrie nici unde ca vanzatorul va instala dispozitive de acces in cartier (bariera de acces), nici vorba de asa ceva; nimeni dintre locatari nu are asa ceva in contract. Nu exista nici un act aditional semnat dupa semnarea contr original.
In contr de vanzare - cumparare, este trecuta suprafata apart, partile comune din bloc (casa scarii, etc), precum si cota parte (un anume nr de m patrati din terenul aferent blocului), adica din jurul blocului; nu este trecut expres, "loc de parcare".
Vreau sa ma lamuriti si pe mine, va rog, in urmatoarea situatie: eu si alti multi locatari, am cumparat apartamente intr-un cartier privat de locuinte; mentionez faptul ca in cadrul cartierului privat intra, utilitatile, drumurile din cartier, parcarile din cartier, precum si blocurile. Mai nou proprietarii firmei de la care am cumparat apartamentele (firma ce detine cartierul privat), s-au gandit sa blocheze accesul in cartier printr-o bariera, si sa ne permita sa intram/iesim din cartier cu masina, doar daca achitam o taxa lunara OBLIGATORIE care ne asigura accesul si un loc de parcare nominal in cartier. Din punct de vedere legal este posibil asa ceva ? tinand cont de faptul ca noi, locatarii din cartier nu avem in contractele noastre, obligativitatea aceasta; doar ni s-a expus aceasta idee si mai mult ni s-a spus ca trebuie sa acceptam !?! Daca aveti nevoie de informatii suplimentare...am sa fac tot posibilul sa vi le dau...Multumesc.