avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acces la apartamentul meu, situat pe o proprietate ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acces la apartamentul meu, situat pe o proprietate privata

Vreau sa ma lamuriti si pe mine, va rog, in urmatoarea situatie: eu si alti multi locatari, am cumparat apartamente intr-un cartier privat de locuinte; mentionez faptul ca in cadrul cartierului privat intra, utilitatile, drumurile din cartier, parcarile din cartier, precum si blocurile. Mai nou proprietarii firmei de la care am cumparat apartamentele (firma ce detine cartierul privat), s-au gandit sa blocheze accesul in cartier printr-o bariera, si sa ne permita sa intram/iesim din cartier cu masina, doar daca achitam o taxa lunara OBLIGATORIE care ne asigura accesul si un loc de parcare nominal in cartier. Din punct de vedere legal este posibil asa ceva ? tinand cont de faptul ca noi, locatarii din cartier nu avem in contractele noastre, obligativitatea aceasta; doar ni s-a expus aceasta idee si mai mult ni s-a spus ca trebuie sa acceptam !?! Daca aveti nevoie de informatii suplimentare...am sa fac tot posibilul sa vi le dau...Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters230435 , utilizator 16:57, 24 Noiembrie 2011
nu,nu este legal sub nici o forma,chiar daca ati cumparat apartamentul si firma privata detine calea de acces,utilitati,etc,aceasta savarseste un abuz de drept,practica va impiedica pe dvs in exercitarea propriiului drept de proprietate.Puteti promova o actiune in justitie prin care sa solicitati un drept de servitute(dr de trecere),pe care nu au dreptul sa vi-l obstructioneze
Contractul de vanzare cumparare se refera doar la apartamentul achizitionat de dvs.
Se pune problema continutului contractelor dvs. de vanzare-cumparare. Astfel, este important sa se determine daca in pretul vanzarii intra un loc de parcare, daca prin contractul respectiv s-a prevazut posibilitatea ca constructorul sa-şi instaleze astfel de dispozitive s.a. De asemenea, este important de stiut daca s-au semnat acte aditionale la contractul de vanzare-cumparare si care sunt prevederile acestuia. In plus, daca s-a prevazut in cuprinsul contractului de vanzare cumparare ca respectiv cartier rezindential va fi dotat cu bariera si se va asigura paza acestuia, precum si in ce conditii. Altfel, singura cale de a lamuri i asemenea problema este totusi instanta de judecata.
In contr de vanzare - cumparare, este trecuta suprafata apart, partile comune din bloc (casa scarii, etc), precum si cota parte (un anume nr de m patrati din terenul aferent blocului), adica din jurul blocului; nu este trecut expres, "loc de parcare".
In contr nu scrie nici unde ca vanzatorul va instala dispozitive de acces in cartier (bariera de acces), nici vorba de asa ceva; nimeni dintre locatari nu are asa ceva in contract. Nu exista nici un act aditional semnat dupa semnarea contr original.

Alte discuții în legătură

Drept servitute vs. parcare Marc_ Marc_ Buna ziua. In cazul in care detii drept de servitute asupra unui teren pe care nu esti coproprietar, este posibila parcarea atat timp cat calea de acces nu ... (vezi toată discuția)
Drum privat, cartier rezidential, locuiesc într-un cartier rezidential, ... ..sorin, ..sorin, Drum privat, cartier rezidential, locuiesc într-un cartier rezidential, am parcare privata, blocul e îngrădit cu gard și cu poarta, acum vreau sa va ... (vezi toată discuția)
Asfaltare parcare privata platita de toti locatarii buna ziua locuiesc intr-un cartier unde exista o parcare cu locuri ... Petru Cristofor Petru Cristofor Buna ziua Locuiesc intr-un cartier unde exista o parcare cu locuri de parcare private (cumparate de locatari). Parcarea este a condominiului, asa am inteles, ... (vezi toată discuția)