avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Activitate Indu

Activitate Indu

Nu vreau sa fentez banca, n-am nevoie de ajutoare de felul asta din partea bancii. Tind sa cred ca vorbesc cu juristi ai bancii, pentru ca prea va faceti ca nu intelegeti. CONTEST PRINCIPIUL. Banii din conturi sunt ai mei si nimeni nu are dreptul sa umble la ei fara hotarare judecatoreasca. Cel putin asa mi se pare mie de bun-simt. De aceea am postat aici, ca sa aflu daca bunul simt are vreo legatura cu justitia.
Foarte de acord. Si banca de ce nu face la fel?
Ori scriu eu in alta limba, ori vorbesc cu turcii. Unde pare ca ma laud eu ca platesc ratele la timp? Am precizat asta doar ca sa nu devieze discutia si sa nu se creada ca asta e motivul pentru care am deschis postul. CONTEST PRINCIPIUL. Repet: Daca as fi dator la o persoana fizica, creditorul nu ar putea sa-si traga datoria din contul meu daca nu ii platesc eu, nu? Banca abuzeaza de o pozitie de forta aici si nu mi se pare corect.
Chiar daca scrie in contract ca o poate face, consider ca este o clauza abuziva.
N-am spus ca nu ar fi in avantajul meu (ca nu mai stau cu grija daca am tranferat banii in contul de debit al creditului), dar e vorba de principiu aici. Banii din conturile mele cred ca sunt ai mei si doar eu hotarasc cum sa-I cheltui. Daca as fi dator la o persoana fizica, aia nu ar putea sa-si traga datoria din contul meu daca nu ii platesc eu, nu? Banca abuzeaza de o pozitie de forta aici si nu mi se pare corect.
Asa cum am spus in primul post, nu am intarziat niciodata cu plata ratelor si am achitat ratele fara sa “cracnesc” de fiecare data. Dar nu despre asta era vorba aici, precizez pentru cei care inteleg mai greu.
Am primit un SMS de la Banca cum ca: "plata ratei va fi efectuata automat si gratuit din toate conturile curente daca in contul atasat creditului nu sunt sume suficiente".
Niciodata nu am intarziat cu plata ratelor, dar nu mi se pare corect ca banca sa profite de faptul ca primesc salariu intr-un cont la ei si sa imi ia din bani fara acordul meu. Poate gresesc eu, dar pur si simplu nu mi se pare corect.
Răspuns la discuția Serviciu la domiciliu
Repet, ma obliga sa stau acasa. Nu orele suplimentare sunt problema ci faptul ca ma obliga sa stau acasa. Nu pot pleca nicaieri in weekend pentru ca e posibil sa ma sune si sa-mi zica "mergi la servici". Imi da liber pentru timpul pe care il fac la servici in weekend, dar nu asta vreau. Vreau sa pot pleca si eu undeva in weekend, oriunde, nu sa stau acasa.
Răspuns la discuția Serviciu la domiciliu
Asa cum spuneam, nu pot pleca nicaieri de acasa in timpul weekend-ului (in timpul meu liber, de fapt), pentru ca in cazul unei probleme de serviciu eu trebuie sa merg sa o rezolv. Aceleasi sarcini de serviciu pe care le am si in cursul saptamanii, nu cred ca e important ce trebuie sa fac. Mi se pare abuziv ca in timpul meu liber nu pot face ce vreau.
Buna ziua!
Sunt politist si seful direct ma obliga sa fac de serviciu la domiciliu in weekend. Nu pot pleca de acasa pentru ca trebuie sa ma duc la servici daca apare vreo problema. Este sau nu un abuz?