avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1103 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Serviciu la domiciliu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Serviciu la domiciliu

Buna ziua!
Sunt politist si seful direct ma obliga sa fac de serviciu la domiciliu in weekend. Nu pot pleca de acasa pentru ca trebuie sa ma duc la servici daca apare vreo problema. Este sau nu un abuz?
Ultima modificare: Marți, 22 Noiembrie 2011
Indu, utilizator
Cel mai recent răspuns: TDorina , utilizator 19:43, 22 Noiembrie 2011
depinde ce anume serviicu va cere ( intocmire documente etc).
Explicati mai exact
Asa cum spuneam, nu pot pleca nicaieri de acasa in timpul weekend-ului (in timpul meu liber, de fapt), pentru ca in cazul unei probleme de serviciu eu trebuie sa merg sa o rezolv. Aceleasi sarcini de serviciu pe care le am si in cursul saptamanii, nu cred ca e important ce trebuie sa fac. Mi se pare abuziv ca in timpul meu liber nu pot face ce vreau.
Atata timp cat lucrati 40 ore saptamanal, pentru ceea ce faceti in plus solicitati ore suplimentare ( deductibile in timp liber).
Vedeti Ordinul MAI nr. 577/2008 din 08/08/2008 privind programul de lucru al poliţiştilor, formele de organizare a acestuia şi acordarea repausului săptămânal , publicat in MOF nr. 618 - 22/08/2008

Repet, ma obliga sa stau acasa. Nu orele suplimentare sunt problema ci faptul ca ma obliga sa stau acasa. Nu pot pleca nicaieri in weekend pentru ca e posibil sa ma sune si sa-mi zica "mergi la servici". Imi da liber pentru timpul pe care il fac la servici in weekend, dar nu asta vreau. Vreau sa pot pleca si eu undeva in weekend, oriunde, nu sa stau acasa.
Sesizati atunci aspectele conducerii unitatii. Apelati si la sindicat daca sunteti membru.
Daca va obliga, ar trebui emisa o dispozitie scrisa in acest sens.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordare liber dupa munca in weekend Adrian Vasile10 Adrian Vasile10 Buna ziua!Lucrez in cadrul MAI avand planificarea facuta de luni pana vineri de la ora 08 la ora 16.Se intampla sa lucrez si in weekend,uneori sambata alteori ... (vezi toată discuția)
Legislatie statutul politistilor carmenliv carmenliv care este cadrul legal care reglementeaza plata orelor efectuate in zilele de sambata si duminica, cat si a zilelor considerate sarbatori legale, cu un spor de ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare... Arvwen Arvwen Firma la care lucrez ne-a schimbat programul de lucru , cu toate ca in CIM durata timpului de munca este precizata 8h/zi - 40 ore /saptamana , ei ne obliga sa ... (vezi toată discuția)