as avea o nelamurire privind aplicarea HG 286 privind promovarea. ,, ...Promovarea in grade sau trepte profesionale a personalului contractual se face prin examen...,,
dar daca s-a facut transformarea postului din post prevazut cu studii medii in post cu studii superioare este obligatoriu examen?
Tinand cont ca transformarea s-a facut din perspectiva faptului ca respectivul salariat era incadrat la maxim si avea studii superioare.
multumesc de raspuns . asta am vazut si eu, dar am o mare nelamurire cu interpretarea acestor prevederi: cei doi parinti vor putea beneficia fractionat: unul de concediu de crestere copil plus indemnizatie, in timp ce celalat sa beneficieze de stimulentul de insertie?
Dreptul la concediul pentru cresterea copilului stabilit potrivit prevederilor art. 2 alin. (1), incepand cu ianuarie 2012, se acorda persoanelor prevazute la art. 8 alin. (1) si (2), pe baza netransferabila, in situatia in care ambele persoane din familia respectiva indeplinesc conditiile de acordare a acestuia, dupa cum urmeaza:
a) cel putin o luna din perioada totala a concediului de crestere a copilului este alocata uneia dintre persoanele care nu a solicitat acest drept;
b) in situatia in care persoana prevazuta la lit. a) nu solicita dreptul la concediul care ii revine, celalalt parinte nu poate beneficia de dreptul la concediu in locul acesteia.