Dreptul la concediul pentru cresterea copilului stabilit potrivit prevederilor art. 2 alin. (1), incepand cu ianuarie 2012, se acorda persoanelor prevazute la art. 8 alin. (1) si (2), pe baza netransferabila, in situatia in care ambele persoane din familia respectiva indeplinesc conditiile de acordare a acestuia, dupa cum urmeaza:
a) cel putin o luna din perioada totala a concediului de crestere a copilului este alocata uneia dintre persoanele care nu a solicitat acest drept;
b) in situatia in care persoana prevazuta la lit. a) nu solicita dreptul la concediul care ii revine, celalalt parinte nu poate beneficia de dreptul la concediu in locul acesteia.
1. Dvs. ati redat numai partial art.11 din OUG 111/2010.
2. Iata ce spune si alin.(2): Art. 11
(1) Dreptul la concediul pentru cresterea copilului stabilit potrivit prevederilor art. 2 alin. (1), incepand cu ianuarie 2012, se acorda persoanelor prevazute la art. 8 alin. (1) si (2), pe baza netransferabila, in situatia in care ambele persoane din familia respectiva indeplinesc conditiile de acordare a acestuia, dupa cum urmeaza:
a) cel putin o luna din perioada totala a concediului de crestere a copilului este alocata uneia dintre persoanele care nu a solicitat acest drept;
b) in situatia in care persoana prevazuta la lit. a) nu solicita dreptul la concediul care ii revine, celalalt parinte nu poate beneficia de dreptul la concediu in locul acesteia.
(2) Procedura de acordare se stabileste prin ordin al ministrului muncii, familiei si protectiei sociale.
3. Sa asteptam Ordinul MMFPS cu precizarile necesare.
multumesc de raspuns . asta am vazut si eu, dar am o mare nelamurire cu interpretarea acestor prevederi: cei doi parinti vor putea beneficia fractionat: unul de concediu de crestere copil plus indemnizatie, in timp ce celalat sa beneficieze de stimulentul de insertie?
Nici eu nu am inteles la ce se refera exact aceste prevederi. Ce inseamna ca cel putin o luna este alocata uneia dintre persoanele care nu a solicitat acest drept? La ce se refera? Multumesc!