avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cum interpretati dvs. aceasta prevedere din OUG nr. ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cum interpretati dvs. aceasta prevedere din OUG nr. 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor?

Dreptul la concediul pentru cresterea copilului stabilit potrivit prevederilor art. 2 alin. (1), incepand cu ianuarie 2012, se acorda persoanelor prevazute la art. 8 alin. (1) si (2), pe baza netransferabila, in situatia in care ambele persoane din familia respectiva indeplinesc conditiile de acordare a acestuia, dupa cum urmeaza:
a) cel putin o luna din perioada totala a concediului de crestere a copilului este alocata uneia dintre persoanele care nu a solicitat acest drept;
b) in situatia in care persoana prevazuta la lit. a) nu solicita dreptul la concediul care ii revine, celalalt parinte nu poate beneficia de dreptul la concediu in locul acesteia.
Cel mai recent răspuns: RaluAlexCip , utilizator 19:31, 12 Ianuarie 2012
1. Dvs. ati redat numai partial art.11 din OUG 111/2010.

2. Iata ce spune si alin.(2):
Art. 11
(1) Dreptul la concediul pentru cresterea copilului stabilit potrivit prevederilor art. 2 alin. (1), incepand cu ianuarie 2012, se acorda persoanelor prevazute la art. 8 alin. (1) si (2), pe baza netransferabila, in situatia in care ambele persoane din familia respectiva indeplinesc conditiile de acordare a acestuia, dupa cum urmeaza:
a) cel putin o luna din perioada totala a concediului de crestere a copilului este alocata uneia dintre persoanele care nu a solicitat acest drept;
b) in situatia in care persoana prevazuta la lit. a) nu solicita dreptul la concediul care ii revine, celalalt parinte nu poate beneficia de dreptul la concediu in locul acesteia.

(2) Procedura de acordare se stabileste prin ordin al ministrului muncii, familiei si protectiei sociale.

3. Sa asteptam Ordinul MMFPS cu precizarile necesare.
multumesc de raspuns . asta am vazut si eu, dar am o mare nelamurire cu interpretarea acestor prevederi: cei doi parinti vor putea beneficia fractionat: unul de concediu de crestere copil plus indemnizatie, in timp ce celalat sa beneficieze de stimulentul de insertie?
Si eu am nedumeriri si de aceea trebuie sa asteptam Ordinul MMFPS.
Nici eu nu am inteles la ce se refera exact aceste prevederi. Ce inseamna ca cel putin o luna este alocata uneia dintre persoanele care nu a solicitat acest drept? La ce se refera? Multumesc!
Trebuie sa apara completari la Normele de aplicare a OUG 111/2010.

Alte discuții în legătură

Cum se interpreteaza art. 11 din oug nr. 111/2010? mareboys mareboys Am si eu o nelamurire cu privire la modul de interpretare a art. 11 din OUG.111/2010, care spune asa: Art. 11 (1) Dreptul la concediul pentru cresterea ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil adarius adarius Buna ziua! Daca copilul s.a nascut in anul 2012, trebuie sa ma intorc la serviciu cu o luna mai devreme? Dosarul pentru indemnizatia crestere copil fiind depus ... (vezi toată discuția)
Decizie de suspendare crestere copil pana la varsta de 2 ani GabrielaRidegu GabrielaRidegu Buna seara, Daca o angajata intra in concediu de crestere copil pana la varsta de 2 ani ai copilului, cum se completeaza decizia de suspendare? Exemplu: ... (vezi toată discuția)