avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1035 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cum se interpreteaza art. 11 din OUG nr. 111/2010?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cum se interpreteaza art. 11 din OUG nr. 111/2010?

Am si eu o nelamurire cu privire la modul de interpretare a art. 11 din OUG.111/2010, care spune asa:
Art. 11
(1) Dreptul la concediul pentru cresterea copilului stabilit potrivit prevederilor art. 2 alin. (1), incepand cu ianuarie 2012, se acorda persoanelor prevazute la art. 8 alin. (1) si (2), pe baza netransferabila, in situatia in care ambele persoane din familia respectiva indeplinesc conditiile de acordare a acestuia, dupa cum urmeaza:
a) cel putin o luna din perioada totala a concediului de crestere a copilului este alocata uneia dintre persoanele care nu a solicitat acest drept;
b) in situatia in care persoana prevazuta la lit. a) nu solicita dreptul la concediul care ii revine, celalalt parinte nu poate beneficia de dreptul la concediu in locul acesteia.
(2) Procedura de acordare se stabileste prin ordin al ministrului muncii, familiei si protectiei sociale.
Ce sa inteleg din acest articol: un parinte nu poate beneficia de c.c.c. daca nu indeplinesc ambii parinti conditiile de acordare sau ca de acest concediu va beneficia doar parintele care indeplineste conditiile dar mai putin cu o luna, cat ar trebui sa beneficieze celalalt parine?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:40, 11 Ianuarie 2012
art.11 din OUG nr.111/2010 are un nou continut , si anume:
" Dreptul la concediul pentru cresterea copilului stabilit potrivit prevederilor art. 2 alin. (1) se acorda pe baza netransferabila persoanelor ai caror copii se nasc incepand cu data de 1 martie 2012, precum si celor aflate in situatiile prevazute la art. 8 alin. (2), incepand cu aceasta data, in situatia in care ambele persoane din familia respectiva indeplinesc conditiile de acordare a acestuia, dupa cum urmeaza:
a) cel putin o luna din perioada totala a concediului de crestere a copilului este alocata uneia dintre persoanele care nu a solicitat acest drept;
b) in situatia in care persoana prevazuta la lit. a) nu solicita dreptul la concediul care ii revine, celalalt parinte nu poate beneficia de dreptul la concediu in locul acesteia."
da, am observat, insa este apropiat ca si continut si oricum nu inteleg ce vrea sa spuna acest articol, asa ca intrebarea ramane valabila.
Sa asteptam sa apara completari la Normele de aplicare a OUG 111/2010.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum interpretati dvs. aceasta prevedere din oug nr. 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor? misubabanu2000 misubabanu2000 Dreptul la concediul pentru cresterea copilului stabilit potrivit prevederilor art. 2 alin. (1), incepand cu ianuarie 2012, se acorda persoanelor prevazute la ... (vezi toată discuția)
Decizie de suspendare crestere copil pana la varsta de 2 ani GabrielaRidegu GabrielaRidegu Buna seara, Daca o angajata intra in concediu de crestere copil pana la varsta de 2 ani ai copilului, cum se completeaza decizia de suspendare? Exemplu: ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie cadiavalentin cadiavalentin Sotia a nascut in 11.10.2011. A beneficiat de concediu pre/postnatal pana in 22.01.2012, dupa care incepand cu 23.01.2012 a optat pntru concediu de ingrijire ... (vezi toată discuția)