Doresc sa mentionez urmatoarele: casatoria a avut loc in Romania plecand din tara cu numele sotului din Olanda. Actul de casatorie a fost tradus in Romania si transmis in Olanda pe canalele oficiale la acea data.
Divortul a avut loc in Olanda iar in momentul repatrierii am fost obligata sa prezint autoritatilor romane sentinta de divort in original si tradusa de un traducator autorizat.
Singurul lucru pe care nu l-am facut a fost sa inscriu divortul la Tribunal deoarece nimeni la acea data nu mi-a cerut acest lucru. De aici si intrebarea mea: mai este necesara aceasta formalitate ?
Va multumesc pentru raspunsul anterior si sper sa ma lamuresc in final care este calea pe care trebuie s-o urmez.
Sper ca ati inteles situatia mai bine acum dupa precizarile facute.
Doresc sa ma lamuresc cu privire la urmatoarea situatie:
M-am casatorit in anii 70 in Olanda. In 1991 am divortat iar in 1997 am revenit in Romania.
La recapatarea cetateniei am prezentat autoritatilor hotararea de divort din Olanda si am primit un buletin pe care era specificat 'necasatorita'.
Nu am fost atunci la nici un tribunal sa inscriu aceasta hotarare judecatoreasca.
Pe noua carte de identitate nu este specificata starea civila.
Doresc sa stiu care este de fapt starea mea civila actuala, avand in vedere ca acea hotarare nu a fost inscrisa la tribunal , unde pot sa aflu acest lucru, si daca mai este necesara aceasta inscriere.
Va multumesc anticipat!