avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Activitate alice_man

Activitate alice_man

Multumesc pentru raspuns! Referitor la a doua intrebare legata de concediu de crestere a copilului cum va fi? Voi benefica?
Momentan sunt in concediu prenatal, dar la sfarsitul lunii decembrie se desfiinteaza firma. Imi puteti spune daca voi mai primi bani pentru concediu prenatal si de unde, in cazul in care raspunsul e afrimativ? Mentionez ca ar trebui sa nasc pe la mijlocul lui ianuarie. E posibil sa nu mai primesc nimic pana la depunerea actelor pentru cresterea copilului? In acest caz, pot beneficia de remuneratie pentru cresterea copilului, daca am intrerupt activitatea circa o luna?
Multumesc anticipat!
Imi puteti spune daca am prioritate la transfer (reangajare)?
Inca o intrebare: Nu pot fi transferata si eu alaturi de cei norocosi pentru ca sunt in concediu prenatal?
cei de la firma mi-au zis ca nu primesc plati compensatorii ca toti ceilalti pentru ca sunt in concediu prenatal. Imi puteti spune ce lege ii obliga sa imi dea drepturile?
Buna ziua!
Firma la care lucrez se va desfiinta la sfarsitul anului 2011. In paralel, se infiinteaza alta firma cu acelasi domeniu de activitate, dar cu organizare diferita si un numar mult mai mic de angajati. Acest lucru se intalmpla in cadrul Ministerului Agriculturii, in urma diverselor economii si restructurari ale Guvernului.
Intrebarea mea este: Au dreptul sa ma dea afara, eu fiind in concediu prenatal, si avand in vedere ca o mica parte din angajati vor fi preluati de noua firma, iar restul vor fi in preaviz de la 1 decembrie si ulterior li se va desface contractul de munca (cu eventuale plati compensatorii)? Din cate am inteles de la cei de la firma, in cazul in care nu voi intrerupe concediu prenatal, nu am sansa sa fiu transferata (in cazul in care sunt posturi disponibile) si nici sa primesc plati compensatorii, ci mi se desface contractul de munca si atat.
Va multumesc anticipat!