avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Activitate alinam2000

Activitate alinam2000

Răspuns la discuția Donatie din partea tatalui
Inteleg perfect, problema este ca eu am nevoie ca tatal meu sa o cumpere si nu eu...si de aici toata discutia...eu vreau sa cumpar prin prima casa si pentru asta garsoniera trebuie sa o cumpere altcineva, in acest caz tatal meu si incercam sa descopar cum este mai bine sa o treaca pe numele meu mai apoi(dupa ce eu am terminat cu obtinerea primei care de la stat)...daca prin act de donatie sau prin contract de vanzare cumparare.
Răspuns la discuția Donatie din partea tatalui
Va multumesc pentru raspuns. Parintii mei au in posesie in momentul de fata o casa de o valoare mult mai mare decat aceea a garsonierei. Doream donatie si nu vanzare deoarece in momentul de fata eu sunt necasatorita si ne-am gandit ca in felul aceasta in eventualitatea unei casatorii sotul nu va avea nici un drept asupra garsonierei. Este acest lucru adevarat? Ar fi mai bine dupa ce o cumpara sa mi-o vanda decat sa mi-o doneze?
Buna ziua. Am o dilema si sper sa ma ajute cineva sa gasesc un raspuns. Tatal meu urmeaza sa cumpere o garsoniera. O data cumparata fratele meu (unicul) si mama vor avea si ei dreptul la o parte din aceasta garsoniera? Tatal meu, dupa ce o va cumpara, intentioneaza sa mi-o doneze mie. Voi avea nevoie si de semnatura celorlati din familie? Vor putea ei la un moment dat sa conteste donatia in timpul vietii tatalui meu sau dupa moartea acestuia?
Va multumesc si va doresc o zi buna!