avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Activitate ancag70

Activitate ancag70

Buna seara ! Locuiesc intr-un bloc din sectorul 3, Bucuresti, unde s-a creat o situatie incordata si extrem de neplacuta intre membrii asociatiei, situatie care se perpetueaza de 4 ani. Concret, sunt 44 de apartamente, din care 5 s-au debransat, avand centrale termice de apartament. Restul de 39 de apartamente s-au impartit in doua tabere- unii doresc calcularea pe baza repartitoarelor de caldura, ceilalti vor la suprafata locativa. Toate apartamentele sunt identice, cu 3 camere, cu exceptia parterului.Blocul a fost contorizat , deci toata lumea are aceste aparate. Unii vecini si-au renovat apartamentele, ocazie cu care si-au schimbat caloriferele, instalandu-si unele mult mai mari si de diverse tipuri, iar in unele cazuri si
-au montat si calorifere suplimentare, prin balcoane. Acestia nu permit accesul in locuinta lor, dar nici nu au declarat tipul de calorifere noi si numarul acestora pe care le detin in prezent. Drept pentru care, in intelegere cu administratorul si presedinele asociatiei, care se afla si ei in aceasta situatie, au fortat prin "minoritatea se supune majoritatii", consfintita prin hotarare a Adunarii Generale, ca repartizarea cheltuielilor de caldura individuale sa se calculeze tuturor pe baza suprafetei locative, netinand seama de noile SET , adica la "pausal". Au renuntat la serviciile firmei cu care aveam contract valid pe 10 ani, ceea ce a produs prejudicii respectivei firme, care ne-a actionat in instanta. Suntem un numar de 15 apartamente care dorim citirile aparatelor, dar suntem ignorati de 4 ani. Consider ca este incorect, pt ca atata vreme cat unii folosesc calorifere mai multe si mai mari decat noi care nu le-am schimbat, calcularea la suprafata locativa, conduce la sume egale pentru consumuri neegale. Mai mult, din moment ce nu se mai citesc repartitoarele, toata lumea a dat robinetele caloriferelor la pozitia maxima, ceea ce a insemnat valori mai mari ale facturilor de caldura, nimeni nu a mai avut interes sa faca economie, din moment ce platea oricum. Mentionez ca serviciul de profil din primarie, pe care l-am contactat, nu doreste sa se implice, sustinand ca hotararea Adunarii Generale este deasupra legii, dupa parerea respectivei functionare. INTREBARE - a procedat corect conducerea asociatiei ? ce putem face in aceasta situatie? Cui sa ne adresam si unde sa ne gasim dreptatea ? Astept raspunsul dvs., pentru care va multumesc anticipat .
Buna ziua ! Sunt functionar public intr-o institutie publica din administratia locala. Sunt nascuta in data de 06.01.1952 si indeplinesc conditiile de pensionare pentru limita de varsta.As fi putut depune cererea de pensionare din ianuarie 2011, dar compartimentul Resurse Umane nu mi-a conunicat acest lucru nici macar verbal, dintr-o omisiune. Am fost transferata anul trecut de la o alta institutie publica, in urma reorganizarii acesteia din urma. Ieri mi s-a comunicat ca incepand cu 01.01.2012 imi va inceta raportul de serviciu, conform Legii 188/1999, art.98. Am inceput demersurile pentru depunerea dosarului la casa de pensii, dar pana la primirea deciziei si efectuarea primei plati, pot trece cateva luni( 3-4 ) . Intrebarea mea este- exista o prevedere legala conform careia mai pot lucra pana la prima plata ? Mentionez ca sunt o persoana singura si nu am nici o alta sursa de venit. Multumesc !