avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 978 soluții astăzi
Forum Activitate MihaiAlexandru361

Activitate MihaiAlexandru361

Multumesc foarte mult pentru ca v-ati facut timp sa-mi raspundeti.
Am citit undeva ca as putea sa fac o cerere ca sa pot da mai devreme , nu trebuie neaparat sa treaca acel an.

Citez:
"Daca prin sentinta nu s-a dispus in mod expres si explicit si restrangerea dreptului de a conduce un autovechicul pe drumurile publice , implicit , si a dreptului de a obtine un permis de conducere , pentru o anumita perioada determinata , dupa ispasirea pedepsei , nici organul nu va putea interzice , nici sa va inscrieti la examen si nici sa va elibereze permisul de conducere in cazul in care promovati examenul.
Asa ca , faceti dvs o cerere in care solicitati sa fi-ti inscris la examen si in care cereti sa vi se raspunda MOTIVAT , atat in fapt cat si in drept.
In 30 de zile sunt obligati sa raspunda , daca raspunsul este negatic , ii atacati la Institutia Prefectului , in 15 zile de la primirea lui.
Daca si Institutia Prefectului da raspuns negativ mergeti la Tribunal la Sectia Contencios Administrativ si cereti obligarea lor sa va lase sa dati examen si in cazul promovarii sa emita permis de conducere."
Salutare tuturor , pe 10 ianuarie am avut procesul penal si am primit in sfarsit un raspuns dupa ce am asteptat 1 an si 2 luni. Problema mea a fost ca am circulat pe drumurile publice cu o alcoolemie de 0.45 si a trebuit sa dau permisul , in fine nu voi intra in detalii prea mult , o sa scriu mai jos sentinta pe care am primit-o si voi ruga pe cineva sa-mi explice cat mai clar ce inseamna aceasta. Ce ma intereseaza cel mai mult e cat trebuie sa mai astept ca sa dau iar de permis. Mi-am sters numele din solutionare , sa nu va speriati ca am scris xulescu.

Solutie: În baza art. 87 al.1 din OUG.195/2002, republicata cu aplicarea art. 3201 C.p.p., cu aplic.art.74 lit.a Cp, rap la art.76 lit.d CP: Condamna pe inculpatul XULESCU la pedeapsa de 6 luni închisoare. În baza art. 71 C.p. Interzice inculpatului exercitiul drepturilor prev. de art. 64 lit. a, teza a II a si lit. b C.p. pe durata executarii pedepsei. În baza art. 81, 82 C.p. Dispune suspendarea conditionata a executarii pedepsei aplicate pe durata termenului de încercare de 2 ani si 6 luni, compus din durata pedepsei la care se adaugă un interval de 2 ani, prev. de art. 82 C.pen., si atrage atentia inculpatului asupra dispoziţiilor art.83 CP. În baza art. 71 alin.5 CP, pe durata suspendarii executarii pedepsei închisorii, se suspenda si aplicarea pedepselor accesorii prev. de disp.art. 64 lit.a teza a II-a şi lit.b CP. În baza art. 191 C.p.p. obligă inculpatul la plata sumei de 250 lei, cheltuieli judiciare către stat. Cu recurs. Pronunţată în şedinţă publică azi, 10.01.2013

Multumesc !
Salutare tuturor. Ma numesc Mihai , sunt din Craiova , varsta 19 ani. Am baut cu o ora inainte de producerea unui accident , circulam regulamentar pe o strada cu prioritate , s-a gasit o persoana sa taie jumate de strada cu masina , nerespectand semnul Cedeaza/Stop. S-a intocmit un proces verbal , un dosar penal pentru alcoolemia mea aceasta fiind 0,53 si urmand la analize 1.08. Nu cunosc foarte multe despre infractiuni , nu caut scuze ci doar raspunsuri. Va rog frumos daca aveti idee ce mi se poate intampla dupa un astfel de caz. Multumesc ! Tatal baiatului doreste sa ma aduca in instanta si sustine ca tot eu sunt vinovat ca circulam regulamentar si ca eu am provocat totul. Sunt de acord sa fiu judecat si sanctionat pentru alcoolemie , dar in nici un caz si pentru producerea accidentului. Este posibil sa castige procesul ? Tatal dansului doreste desfintarea procesului verbal si asa ceva nu cred ca este posibil.