Am o mare nelamurire si va rog sa ma lamuriti, apelez la cei care administreaza asociatii de proprietari, presedinti sau contabili sau care au avut de-a face cu documentele unei asociatii. Eu am citit Legea 230 din 2007 si nu am gasit un raspuns la ceea ce ma intereseaza.
Pe scurt: in luna mai s-a montat un apometru pentru noua asociatie de locatari dupa ce, cel vechi a fost furat. Manopera a fost aprox. 1000 lei si apometrul in jurul a 300 lei. Nu va retin sa va explic de ce mereu am avut dubii in ceea ce priveste acest furt, dar mi-am propus sa ii cer administratorei cu prima ocazie facturile primite si chitantele cu care s-au achitat.
Pe data de 21 nov am ajuns eu la administratie sa platesc intretinerea pe octombrie si am rugat-o sa-mi arate facturile si chitantele pentru inlocuirea apometrului (manopera si apometru). La inceput mi-a zis ca au fost achitate, deci nu am treaba eu cu asa ceva, apoi a cedat si mi-a aratat factura de manopera care corespundea cu suma respectiva si chitanta pentru achitarea facturii. Chitanta era pentru 1/2 din suma facurata si a zis ca restul urmeaza sa achite cand vor fi bani. Si mi-a mai aratat un desfasurator sau ce o fi fost in care acea diferenta de plata era scrisa cu rosu. Mi-am inchipuit ca probabil unii dintre membrii asociatiei au restante si ca sa reuseasca sa nu ne intrerupa caldura a preferat sa plateasca furnizorul de energie termica. Chitanta respectiva are data de 20.09.2011. Uitandu-ma pe listele afisate (pe care le am tras la xerox ca nu aveam ce face) vad ca nu avem nici o restanta, ba chiar la rubrica restante apare -98,82 lei. Cand nu are rest multi cerem chitanta pe suma care o avem la noi si se regleaza luna urmatoare. De asemenea la niciun apartament nu apare restanta. Intrebarea mea este daca asa se procedeaza legal. Normal mi s-ar fi parut ca daca eram restieri unui furnizor sa se evidentieze suma la fiecare apartament cat si la total restante, dar cum nu ma pricep la contabilitate sau la administrarea asociatiilor de proprietari va rog sa ma ajutati.
Multumesc!